Üle parda kukkunud surfari 27 tundi avamerel: uppumisoht, vaenulikud mereelukad ja silmi nokkida ihkavad linnud

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lained. Illustreeriv foto.
Lained. Illustreeriv foto. Foto: Egert Kamenik

Lõuna-Aafrika Vabariigi surfar Brett Archibald on õnnesärgis sündinud. Mees jäi India ookeanis kadunuks, kuid leiti 27 tunni möödudes Mentawai saare lähistelt üles.

Archibald jäi kadunuks enne kui ta jõudis armastatud alaga tegelema hakata. Nimelt kukkus ta öösel surfama sõitnud gruppi vedanud laeva pardalt vette ning ülejäänud avastasid tema kadumist alles siis, kui mees hommikusöögile ei ilmunud.

27 tundi pärast kadumajäämist leidis mehe üles Austraalia lipu all seilanud laev.

«Ta ütles, et selle aja jooksul oleks ta kaheksal korral peaaegu ära uppunud. Lisaks kõrvetas teda meduus, hammustasid kalad ning linnud üritasid tema silmi peast nokkida,» kommenteeris mehega vestelnud Merepäästeoperatsioonide Keskuse töötaja Craig Lambinon.

Archibald ise oli veendunud, et ta poleks kauem vees vastu pidanud.

«Ma leidsin rütmi – triivisin viis minutit ja siis proovisin ujuda – kuid kauem poleks ma kestnud. Nägin maad viis korda, aga ma ei suutnud lähemale ujuda. Hoovused tõmbasid mind taas avamerele,» rääkis kahe lapse isa Archibald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles