Mure murtud: Kaarel Nurmsalu jätkab Soome koondise juures

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu (vasakul) koos treeneri Topi Sarparantaga.
Kaarel Nurmsalu (vasakul) koos treeneri Topi Sarparantaga. Foto: Peeter Langovits

Kaarel Nurmsaluga said asjad lõpuks paika – ta jätkab treenimist Soome suusahüppekoondise juures ja Topi Sarparanta käe all.

«Hea, et nii läks,» õhkas Nurmsalu. «Soomes käis jant koondise peatreeneri ümber, mina hoidsin hinge kinni. Õnneks otsustati, et Pekka Nie­melä jätkab, ja ta jätab Sarparanta enda kõrvale teiseks treeneriks.»

Soome suusahüppajatel ei sujunud lõppenud hooaeg kohe üldse – talve lõpus oli koondise parim mees Nurmsalu, kes selgitas: «Kevadel oli Niemeläl tõestamist palju. Põrumine polnud tema süü, kui kolm Soome parimat vigastatud olid. Pealegi polnud Niemelä meeste juhendaja. Igal peale Janne Happoneni, kes talve teisel võistlusel põlve lõhkus, on individuaalne treener. Aga nii see bürokraatia kord juba on, süüdi tunnistatakse treener.»

Kui Niemeläle oleks antud hundipass, lahkunuks ka Sarparanta ja polnuks selge, kuidas Nurmsalu soomlastega koos jätkata saab. Nüüd on kõik korras. «Tuleb vaid lepingud pisut ringi teha, et asi juriidiliselt korrektne oleks,» tõdes Nurmsalu.

Nurmsalu on kaks nädalat korralikult trenni teinud: «Sinnamaani hoidsin toonust, mängisin korvpalli, sõitsin krossi. Nüüd rügan ka jõusaalis. Mäele hüppama lähen mai lõpus Otepääle, kuhu tuleb nii Sarparanta kui punt Soome suusahüppajaid. Nagu ma aru saan, on Tehvandi mägi neile väga meeltmööda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles