Analüüs: millist rolli hakkab Margus Hunt Bengalsis mängima

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (nr. 92)
Margus Hunt (nr. 92) Foto: SCANPIX

Cincinnati Bengals, kes valis Margus Hundi NFLi drafti teises ringis, on kõvale kaitsele tuginev meeskond. Kusjuures just kaitseliin on võimas. Niisiis tuleb eestlasel teha kõvasti tööd, et platsile pääseda.

Treenerid loodavad eestlaselt siiski palju. Bengalsi kaitse koordinaator Mike Zimmer teatas, et Hunt meenutab meeskonna parimat defensive endi Michael Johnsonit, kes polnud samuti ülikoolis superstaar: «Hundi parim omadus on tema suurepärane kiirus.»

Statistika ei valeta: Cincinnati sai eelmisel hooajal kirja 51 sacki ehk vastaste mängujuhi mahamurdmist, mis on vaid ühe võrra vähem, kui ses arvestuses NFLi parimail – Denveril ja St.Louisel. Sackidega kaotatud jardide näitaja on Bengalsil paremuselt teine. Tiimi kaitse üldine statistika on igas elemendis raudselt esikümnes.

Bengalsi kaitse ja eriti kaitseliin on niisiis võimsad. Meeskonnas on arvel koos Hundiga seitse defensive endi (DE). Parimad mängujuhtide murdjad on kahel viimasel hooajal Pro Bowlile ehk tähtede mängule valitud defensive tackle Geno Atkins (12.5 sacki) ja DE Michael Johnson (11,5).

Paraku lõpevad Atkinsi, Johnsoni ning ka DE Carlos Dunlapi lepingud selle hooajaga ning Bengals näeb, et eestlane võiks mõnda neist meestest asendada.

Seega pole loota, et Hunt kohe väga tihti platsile saaks, vaid ta on pigem projekt, keda sel hooajal arendada. Ilmselt mahub Hunt siiski meeskonda – üles võib anda 53 mängijat hooajaks ja 45 mänguks – sest teda kasutatakse kindlasti niiöelda spetsiaaltiimis löökide blokeerijana. Loodetavasti pääseb Hunt puhuti ka mängujuhte murdma.

Bengalsi kaitseliini treener Jay Hayes teadis, keda palkab, sest käis Dallases jälgimas Hundi tegutsemist SMU treeningpäeval. Seega ei ostetud põrsast kotis.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles