Fotod: külaselts tegi vutiplatsist ette hoiatamata prügimäe

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaseltsi tegevuse järel muutus Vääna-Jõesuu jalgpalliväljak kasutamiskõlbmatuks.
Külaseltsi tegevuse järel muutus Vääna-Jõesuu jalgpalliväljak kasutamiskõlbmatuks. Foto: Facebook / Kent Männik

Vääna-Jõesuu külaselts vedas kohaliku koolimaja juures korraldatud talgute käigus koristatud prügi kõrval asuvale palliplatsile, rikkudes sellega kohalike noorte võimaluse jalgpalli mängida.

Harku valla staadionite haldusjuht Kent Männik ütles jalgpall.ee portaalile, et kui ta esmaspäeva hommikul platsi üle vaatama läks, avanes talle kohutav vaatepilt, sest keset staadionit olid põlema süüdatud ehitusprügi koormad.

«Läksin seda platsi vaatama, et seal suvel kohalike poistega treeninguid teha,» rääkis Männik. «Nähtu oli hämmastav, pisarad tulid silma. Isiklikult oma last ma sellisele platsile mängima ei lubaks, kuna põlemasüüdatud prügi hulgas on mitme kasti jagu naelu.»

Uurides korralageduse tagamaid, jõudis Männik Vääna-Jõesuu külaseltsini, kes nädalavahetusel kohaliku koolimaja ehitamise juures toimunud talgute käigus tekkinud prügi palliplatsile toimetasid.

Talgujuht Hiie Grauberg ütles, et kindlasti ei tegutsetud pahatahtlikult ja asi nii hull ei ole. «Me teadsime, et see on palliplats, aga hetkel on see ehitusterritoorium ja enne seal mängida ei saa, kui kõik on korda tehtud,» lausus Grauberg. «Meil oli vaja koolimaja kõrvalhoonete lammutamisest tekkinud prügi kusagile panna ja see oli ainus koht, kus seda puitmaterjali saab utiliseerida.»

Graubergi sõnul paigaldatakse praeguse platsi alla koolimaja maaküte ja seepärast ei saaks seal niikuinii mängida. Projekti järgi jääb sinna staadion alles, kuid millal ehituseks võiks minna, ei osanud Grauberg öelda.

Kent Männiku hinnangul on vaja see kõik ikkagi teo tegijal ise korda teha, sest tema seda üksi ei suuda. Hiie Grauberg ütles, et kindlasti koristatakse kogu tuhk ja järgi jäänud prügi sealt ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles