Teist suurt tiitlit jahtiv Chelsea on lähedal ajaloolisele saavutusele

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Chelsea mängijad eile Baseli vastu löödud väravat tähistamas.
Londoni Chelsea mängijad eile Baseli vastu löödud väravat tähistamas. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpallimeeskond võitis eelmisel aastal klubi ajaloos esimese Meistrite liiga trofee ning tänavu on nad taas jõudnud eurosarjas finaali – sel korral mängitakse esikohale Euroopa liigas.

Kui Chelsea peaks 15. mail toimuvas Euroopa liiga finaalis alistama Lissaboni Benfica, siis saaks nendest esimene klubi, kes on ühel aastal võitnud Meistrite liiga ja järgmisel hooajal aste madalama eurosarja ehk praegu Euroopa liiga.

Samas vastupidise saavutusega on varasemalt hakkama saadud ning nii juhtis Jose Mourinho 2003. aastal FC Porto toonase UEFA Cupi (praegune Euroopa liiga) võitjaks ja aasta hiljem triumfeeris meeskond juba Meistrite liigas. Sarnane saavutus on hooaegadest 1975/76 ja 1976/77 ette näidata Liverpoolil.

Chelsea ja Benfica on eurosarjades varasemalt kohtunud vaid kahel korral ja mõlemad matšid peeti eelmisel hooajal, kui vastamisi mindi Meistrite liiga veerandfinaalis. Toona teenis Chelsea võõrsil 1:0 ja koduväljakul 2:1 võidu.

Euroopa tugeveuselt teises klubisarjas ehk praeguses Euroopa liigas ei ole Chelsea ega Benfica varasemalt tiitlit võitnud. Meistrite liigast on Chelseal näidata ette üks esikoht ja Benfical kaks (1961, 1962).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles