Kaks meest audis, ent koondise tuumik on paika loksumas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal ja Siim Ennemuist rünnakut lahendamas.
Kert Toobal ja Siim Ennemuist rünnakut lahendamas. Foto: Karli Saul

Järgmisel nädalavahetusel toimuvaks võrkpalli MMi valikturniiriks valmistuv rahvusmeeskond pidi neljapäevases kontrollkohtumises Austriaga läbi ajama diagonaalründaja Argo Meresaareta, keda endiselt segab kaelavigastus.

«Kui noorte kohta öeldakse, et kael veel ei kanna, siis tema kohta võib öelda, et enam ei kanna,» ütles Keel naljatades Meresaare kohta. Meresaar sai vigastada eelmisel nädalal mängus Rootsi vastu ja siis ei tundunud asi väga tõsine. «Kael läheb krampi ja teeb valu, liigutada on raske. Nüüd käis ta füsioterapeut Indrek Tustiti juures, kes teda masseeris ja väänas, kuid mängida ei saa ta enne esmaspäeva. See lõi segamini ka plaani Austria vastu eeldatavat põhikoosseisu mängitada,» lisas juhendaja. Lisaks pidi kohtumist tribüünilt jälgima sidemängija Martti Keel, keda vaevab kõhuviirus.

Austria vastu mängisid kahes esimeses geimis Kert Toobal, Oliver Venno, Martti Juhkami, Jaanus Nõmmsalu, Siim Ennemuist, Ardo Kreek ja Rait Rikberg. Seejärel sekkus Venno asemel edukalt Mart Tiisaar, hiljem pääses Nõmmsalu asemel väljakule Andrus Raadik ja tagaliini Edgar Järvekülg. Kordagi ei pääsenud platsile kogenud temporündaja Raimo Pajusalu. Peatreener tahab üle vaadata ka juunioride koondisega MM-finaalturniirile jõudnud Andri Aganitsi ja Robert Tähe, kes liitusid meeskonnaga teistest hiljem.

Kui möödunud nädalal pidas Eesti kolm mängu Rootsiga ja sai kolm kindlat võitu, siis Austria pidi eeldatavalt olema tugevama tasemega. Ent põnevust pakkus vaid kolmas geim. Esimese ja teise geimi võitis Eesti 25:21, kolmas kaotati 27:29 ja neljas võideti 25:20. «Kolmandas geimis tekkis teatud rahulolutunne, sest kaks esimest olime üsna kindlalt võitnud. Määravaks said oma vead siis, kui lisapunkte mängiti. Seda ei saa endale lubada, meil oli hea võimalus see geim ära võita,» sõnas Keel. «Aga austerlased olid ehk reisist veidi väsinud ja loodan, et järgmises mängus on nad paremad.»

Ka sidemängija Kert Toobal tõdes, et kaotatud geimis tehti otsustavatel hetkedel liiga palju praaki. «Eks vahetused lõid natuke rütmi segamini, aga kolmandas geimis tegime ise palju vigu. See jäi häirima. Austria ise ei tee palju vigu ja läheb mänguks koguaeg. Nende vastu saime seetõttu oma asju harjutada ja koostöö mõttes oli päris hea mängida. Meil oleks aga ehk hea katsetada ka sellise meeskonna vastu, kes riskib rohkem,» ütles Toobal.

Peatreener peab tähtsaks, et ka siis suudetakse end kokku võtta, kui vastane pole tippklassist. «Venemaa vastu pingutaksid kõik, aga veidi madalama tasemega meeskondade vastu on end raskem kokku võtta ja sundida. Mäng ei toimi nii sujuvalt kui peaks, sest arvatakse, et ühel või teisel moel see võit tuleb niikuinii,» ütles Keel.

Vaata intervjuud Kert Toobaliga!

Videointervjuu Avo Keelega:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles