Serviti vahetab leegionäre ja ootab uue põlvkonna tõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: SCANPIX

Pärast aastast vaheaega taas Eesti meistriks tulnud Põlva Serviti käsipallimeeskonnast lahkub kaks leegionäri, kuid peatreener Kalmer Mustingu sõnul ei tähenda see seda, et tasemes latti allapoole lastakse. Asemele värvatakse vähemalt üks välismängija, ent tulevikku vaadates loodetakse ka seda, et oma klubi järelkasv tõstab taas üha jõulisemalt pead.

Tänavu meeskonda kuulunud kolmest välismängijast lahkuvad joonemängija Jevgeni Kravtšenko ja pommitaja Roma Aizatullov. Leping jätkub Pavel Turajevil.

«Meil on kindlad välismängijate kandidaadid juba välja vaadatud,» rääkis Serviti peatreener Kalmer Musting. «Esimese valikuna tahaks tagasi tuua varem meil mänginud Andrei Ternovõi. Lisaks on meie nimekirjas mängijad Balkani poolelt, aga ka üks lätlane.» Serviti fännidele hästi tuttav Ternovõi pallis meeskonnas viimati kaks hooaega tagasi. Tänavu mängis ta aga Türgis, kus oli üks oma meeskonna liidreid, vedades koduklubi eurosarjas kaheksa parema hulka.

Eurosarjas mängimine on ka üks tingimus, tänu millele õnnestub arvestatava tasemega pallureid Servitisse meelitada. Kuigi riigi meistrina oleks neil õigus osaleda tugevuselt teises eurosarjas, hindab Musting sealset taset liiga kõrgeks. «Otsustasime, et osaleme tugevuselt kolmandas sarjas,» märkis ta.

Arvestades seda, et lisaks eurosarjale osaletakse ka Balti liigas ja kodustel meistrivõistlustel, peab kõrgete kohate eest mängimiseks olema meeskond korralikult komplekteeritud. Mustingu sõnul on küll enamikul vanematel mängijatel vaid üheaastased lepingud, ent ta oli veendunud, et põhijõud jäävad kodulinna edasi.

«Paljudel meestel on kogu elu – perekond ja töö – Põlvaga seotud, seepärast loodan, et nad jätkavad meil,» lausus ta ja nimetas meeskonna raudvara hulgas väravavaht Eston Varuskit ja nurgamängijaid Kristjan Muugat, Raido Peedomaad ja Siivo Sokku. «Nende kõigiga tuleb asjad läbi rääkida,» lisas Musting.

Aastate jooksul on Põlvast lahkunud paljud veel viis-kuus aastat tagasi kuldse põlvkonna moodustanud mängijad. Treeneri sõnul pole vähemalt sellel suvel ühegi kadunud poja naasmist oodata, küll aga loodab ta juba uue põlvkonna tõusu. Kindlasti edutatakse Serviti duubelmeeskonnast, samuti meistriliigasse kuuluvast Värska Originaalist paremad mehed Põlva esindustiimi.

Läbi duubelmeeskonna Servitisse tuleku positiivseks näiteks on tänavu tagaliinis põhimeheks kerkinud 20-aastane Ardo Puna, kes suutis üllatada isegi Mustingut ennast. «See, et tõime duubelmeeskonna esiliigast meistriliigasse, annab noorte meeste arengule palju juurde,» kinnitas peatreener.  

Tuleva hooaja eel murrab aga Musting pead, mida teha alles peatselt 15-aastaseks saava Carl-Eric Uiboga. USAs õppiva ja treeniva kümnevõistleja Maicel Uibo noorem vend on treeneri sõnul talent, kellelt võib tulevikus loota heaks mängijaks sirgumist. Võrdluseks olgu toodud, et Eesti viimaste aastate parim käsipallur Mait Patrail liitus Servitiga 15-aastaselt…

«Treener peab õiget hetke tunnetama, liiga vara meeste vahele tulek ei pruugi olla ka kõige parem,» arutles ta ja lisas, et hästi arenenud noormehe karjäär võib jätkuda ka Värska Originaalis või esiliigasse loodavas meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles