Nibali jätkab Girol kindlalt liidrina, Kangert kerkis koha võrra

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana

Itaalia velotuuri täna sõidetud mägise 15. etapi võitis itaallane Giovanni Visconti (Movistar). Tanel Kangert (Astana) sai etapil 21. koha, vahendab rattaprofid.ee.

Visconti põgenes koos kuue kaaslasega peagrupist päeva esimese raske tõusu lõpuosas, kui sõit reaalselt pihta hakkas. Kui teised jooksikud saadi etapi lõpuosas kätte, siis Visconti suutis edu lõpuni hoida.

42 sekundit hiljem lõpetas koos kolme kaaslasega viimasel kilomeetril rünnanud Carlos Betancur (Ag2r) ning kolmanda koha sai poolakas Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida). Üldarvestuse esikolmikumehed kaotasid finishis võitjale 52 sekundit.

Lõputõusul, milleks oli kuulus Col du Galibier, meeskonna liidrit Vincenzo Nibalit aidanud Kangert sõitis viimase kilomeetri rahulikus tempos ning kaotas finišis võitjale 1.27.

Üldarvestuses esikolmikus tänane etapp mingeid muudatusi kaasa ei toonud. Nibali edu austraallase Cadel Evansi (BMC) ees  on jätkuvalt 1.26 ning kolmandat kohta hoiab Rigoberto Uran (Sky), kaotades liidrile nüüd 2.46. Kangert tõusis ühe koha võrra 14. kohale, kaotust Nibalile on kogunenud 8.09.

Homme on tuuril puhkepäev. Giro d´Italia lõpeb järgmisel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles