Arsenal kindlustas närvide mängus Meistrite liiga koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Arsenali mängijad.
Londoni Arsenali mängijad. Foto: SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas peeti täna hooaja viimane voor, kus kõige enam pakkus põnevust heitlus neljandale ehk viimasele Meistrite liiga kohale.

Enne tänast edestas Londoni Arsenal liigatabelis Tottenhami ühe punktiga ning see tähendas, et Tottenham vajas ise kindlasti võitu ja seda, et Arsenal omakorda ei võidaks. Esimesena haaras edu võõrsil Newcastle'iga mänginud Arsenal, asudes 52. minutil Laurent Koscielny väravast juhtima. Tottenham ei suutnud aga kodus Sunderlandile väravat lüüa hooliamta sellest, et 75. minutil eemaldati külaliste poolel kahe kollase kaardi järel David Vaughan.

Tottenhami surve kandis vilja alles minut enne normaalaja täistiksumist, kui palli saatis võrku lõppenud hooajal Inglismaa parimaks mängijaks tunnistatud Gareth Bale. See pani omakorda küüsi närima Arsenali fännid, seejuures luhtsa Theo Walcott hetk hiljem võimaluse võit kindlustada, kui saatis palli posti. Skoor siiski enam kummaski mängus ei muutunud ja seega pääseb neljanda meeskonnana tuleval hooajal Meistrite liiga play-off'i Arsenal, Tottenham peab aga leppima Euroopa liigaga.

Arsenalil olnuks võimalus mööduda ka Chelseast ja tõusta kolmandaks, kuid selleks oleks Chelsea pidanud kaotama. Kodus võeti aga Evertoni vastu 2:1 võit, väravad lõid Juan Mata ja Fernando Torres.

Meistritiitli juba ammu kindlustanud Manchester United sõitis külla West Bromwich Albionile, et pidada ametist lahkuva peatreeneri Sir Alex Fergusoni 1500. ja viimane mäng. Kohtumine kujunes tõeliseks väravatesajuks - United asus poole tunniga 3:0 juhtima, kuid lubas siis väljakuperemehed seisuni 2:3. Seejärel mindi jälle 5:2 ette, kuid West Brom lõi mängu lõpus kuue minutiga kolm väravat ja mäng lõppes 5:5 viigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles