Dortmundi Borussia tippmängijate kurb saatus muserdab peatreenerit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze on järgmine nimekas mängumees, kes Dortmundist lahkub.
Mario Götze on järgmine nimekas mängumees, kes Dortmundist lahkub. Foto: SCANPIX

Dortmundi Borussia krooniti kahel eelmisel aastal Saksamaa jalgpallimeistriks ning tänavu on jõutud Meistrite liiga finaali. See kõik tähendab, et Euroopa suurklubid tunnevad Dortmundi mängumeeste vastu elavat huvi ja nii mitmedki sealsed tähtmängijad ongi Borussia tolmu jalgelt pühkinud.

Kaks aastat tagasi lahkus Dortmundist praeguseks 24-aastane poolkaitsja Nuri Sahin, kes liitus Madridi Realiga. Madridis ta läbi lüüa ei suutnud ja ka Liverpoolis jäi tema karjäär lühikeseks ning praegu on ta Dortmundis tagasi, et taas tippvormi koguda.

Eelmisel suvel lahkus klubist 24-aastane Shinji Kagawa, kes liitus Manchester Unitediga. Samas ei ole ka tema suutnud Inglismaal suurt läbilööki teha. Tänavuse hooaja järel lahkub Dortmundist aga 20-aastane Mario Götze, kes liitub Müncheni Bayerniga. Lisaks on suure tõenäosusega tiimist lahkumas 24-aastane ründeäss Robert Lewandowski ja samamoodi on räägitud ka 24-aastase Mats Hummelsi võimalikust lahkumisest. Selline olukord valmistab Dortmundi peatreenerile Jürgen Kloppile aga tõsist muret.

«Shinji Kagawa on maailmas üks paremaid mängijaid ja praegu saab ta Manchester Unitedis mängida vaid 20 minutit ja seda vasakul äärel. Se murrab minu südame. Ausalt, mul on pisarad silmas,» rääkis Klopp The Guardianile. «Shinji on kõige parem keskväljal. Ta on ründav poolkaitsja ja tal on suurepärane nina väravate peale.»

«Samas on jaapanlaste jaoks olulisem mängida Manchester Unitedis kui Dortmundis. Nutsime koos 20 minutit, kui ta klubist lahkus,» meenutas Klopp.

«Samas üks aasta enne seda lahkus Nuri Sahin, kuna Madridi Real on maailma suurim klubi. Kui mängijad on piisavalt kannatlikud, siis võiksime arendada Dortmundist maailma ühe parema klubi,» rääkis Klopp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles