Tristan Viidas tõusis Pau ringrajal poodiumile

Oliver Lomp
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas
Tristan Viidas Foto: BMW

F4 French Championship vormelisarjas sõitev Tristan Viidas tõusis eelmisel nädalal Prantsusmaal, Pau ringrajal sõidetud etapil kolmandas sõidus poodiumile.

Mõlemas kvalifikatsioonis neljas olnud Viidas tegi tugevas vihmasajus peetud esimeses sõidus hea stardi, kuid jäi pärast seda karpi ning kaotas kohti. Ometi suutis ta visa sõiduga finišijoone viiendana ületada. Sõidu võitis prantslane Anthoine Hubert ajaga 25.24,546, kellele järgnesid belglane Neal van Vaerenbergh (+1,031) ja samuti prantslane Florian Pottier (+1,935). Viidas jäi võitjast maha 3,196 sekundiga.

Teises sõidus koges Viidas samuti ebaõnne. Start toimus esimese stardi esikümne ümberpööratud järjekorras ja seega läks eestlane rajale kuuendalt kohalt. Viiendaks ringiks oli ta tõusnud neljandale kohale, kuid ees sõitnud konkurentide põhjustatud avarii tõmbas kaasa ka Viidase. Ometi jätkas Viidas kannatada saanud esitiivaga võistlust, tõusis isegi 11. kohale, kuid seejärel rajale tulnud turvaauto nullis võimalused positsiooni veelgi parandada. Vaid kaheksa ringi kestnud sõidu võit läks prantslasele Jules Goungon'ile ajaga 12.52,368, teine oli šveitslane Felix Hirsiger (+0,846) ja kolmas soomlane Simo Muhonen (+2,729). Viidas jäi võitjast protokolli järgi maha 13,684 sekundit.

Kolmas sõit möödus veatult. Stardis tõusis ta kolmandaks, eelviimasel ringil tõusis tänu konkurendi sõiduveale veel ühe positsiooni võrra ning lõpetas sõidu poodiumi teisel astmel. Sarnaselt esimesele sõidule võidutses kolmandas Hubert ajaga 25.56,394, kellele Viidas kaotas lõpuks 3,076 sekundit. Kolmas oli prantslane Tom Le Coq (+10,804).

Viidas jagab kahe etapi järel (aprilli lõpus peeti kolm sõitu Le Mansis) punktiarvestuses 30 silmaga 10.-11. kohta. Esikolmikus on Humbert 122, Muhonen 46,5 ja Gounon 44,5 punktiga.

Sari jätkub kahe nädala pärast Spa-Francorchamps`i ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles