Rein Taaramäe reisisoovitus: Riia lennujaamas pange tuima!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: SCANPIX

Dauphiné velotuuri alustanud Cofidise profirattur Rein Taaramäe kiitis oma blogisse tehtud postituses head enesetunnet ning jagas reisinippe, kuidas Riia lennujaamas valitsevas segaduses õigeaegselt lennukile jõuda.

«Tundub, et olen jälle vormi osas trepiastme võrra üles poole liikunud. Selles aitas palju kaasa korralik taastusmoment nädala esimestel päevadel, kui tundsin ka end väsinuna ning ei hakanudki siis endale enne piitsa andma, kui tunne hea oli. Reedeni matkasin niisama mountain bike’iga mööda Lõuna-Eesti kruusakaid ja olin ülirahul, sest ilmad olid ilusad, loodus praegu rõkkab, kruusateedel oli liiklust vähe ja õhkkond mõnus. Lisaks oli tore üle pika aja maastikuratta seljas olla,» kirjutas Taaramäe, kellel enda sõnutsi on «tuju kogu aeg nii hea olnud», oma Paf.com spordiblogis.

Eestis viibides käis Taaramäe ka Tour of Estonial, kus sai rõõmustada meeskonnakaaslase Gert Jõeääre võidu üle. «Õnnitlen teid kõiki, eelkõige Gerdi abilisi ja Gerti, sest velotuuri ilma abilisteta juba ei võida! Enamikul võidusõitudel Cofidise liidrina sõites oskan tiimi eriliselt väärtustada ja tean, kui rasket vaeva te pidite nägema, et Gerdile särk selga jääks. Igatahes tore oli üle pika aja olla pealtvaataja rollis, sest nägin sõpru ja tuttavaid ning see õhkkond, mis on telgi taga, on väga muhe ja mõnus! Aitäh vinge elamuse eest Tartu Maratonile ja Indrek Kelgule, kes mulle VIP pääsme ikka suvatses saata,» kiitis Taaramäe.

Lisaks jagas eestlane reisinippe. «Reede õhtul sai siis kimatud autoga Riiga. Öö hotellis ja järgmine päev lennukiga Riia-Amsterdam-Genf ning veel 1.30 h autosõitu otsa, et kuhugi pisikesse Šveitsi mägikülla hotelli jõuda. Sooviksin hoiatada inimesi, kes plaanivad AirBalticuga kuhugile reisida. Jõudsin 1.30 h varem lennujaama ja check-in/kohvri ära andmine oli vastu mõistust.

Rahva rivi oli ikka paarisajapealine ja 5 min enne check-in’i algust ja pärast 1 tund rivis seismist olin alles poole peal ehk siis oleksin pidanud veel tunnikese sabas seisma. Käisin varem juba mingi töötaja juures uurimas, et kus ma seisma pean ja kas mind tullakse hõikama ning otsima, kui check-in läbi on. Kästi rivi lõppu minna ja mitte muretseda.

15 minutit enne sulgemist öeldi sama ja siis jäi mul lihtsalt üle nahaalselt kõigist ette trügida ja võeti jutule. Kui poleks ise mees olnud, siis olekski maha jäänud. Vene-ja lätikeelset sõimu sain küll igast otsast, aga eesmärk sai täidetud ja lennule ma lõpuks pääsesin. Nii et rahvas, varuge aega, kui Riia lennujaamas olete, ja kui aega pole, siis pange tuima!»

Dauphiné velotuuri avaetapi lõpetas Taaramäe 20. kohaga. «Eile (üleeile – toim) sain teha vaid tunni pukki, sest siin oli 8 kraadi – udu ja vihm. Niisiis pidin ma pukil trenni tegema ja ainult unistasin sellest heast Eesti ilmast (+25 ja Emajões suplemine ). Hommikuks oli vihm järele jäänud, aga stardis külma 8-10 kraadi. Starti läksin põlvede, vesti, mütsi ja pikkade kinnastega. Pärast esimest tõusu oli aga juba päike väljas.

Start oli rahulik – 5 meest lasti minema, taga tee kinni ja tempo madal. Vahe lasti lausa 11. minuti peale. Oli selge, et kutte enam kätte ei saadagi. Ja nii ka läks, Veuilleux Europcarist jäi üksi 3.30 mintsaga ette ja punt tuli teise koha peale. Minul oli tunne hea, kuid eelviimasel tõusul tundsin, et lihas pole päris valmis sajaga panema (lihtne nädal oli küll puhkuse mõttes tark tegu, kuid lihas oli ka laisaks muutunud).

Esimene etapp tuligi üle elada, sest nüüd saab ainult paremaks minna. Viimasel 6 km finišitõusul oli olemine jällegi parem ja istusin mugavalt top 25 sees. Tundsin, et oleks võinud täna finišeeridagi, aga vara veel… nädal tuleb raske ja pikk! Eesmärk oli +0 sek kaotust saada ja nii ka läks. Loodan, et suudan siin Dauphinél hea kokkuvõte teha – top 15, siis olen rahul,» tutvustas Taaramäe eesmärke.

Lisaks kiitis eestlane, et kogu Cofidise meeskond on heas vormis. «Vana mesilane Valentin vedas olulisel ajal juua ja teda pean tänama, sest vastasel juhul oleks võinud veidi kehvasti minna. Enne starti ei julgenud meeskonna boss eesmärke paika panna, kuna keegi pole enda vormis just väga kindel. Kõrvalt nägin, et kui nädala sees peaks abi vaja minema, siis Cofidis on praegu tugevam kui eales varem. Ka mina ise olen hetkel üsna rahulik ja enesekindel, vaatame järgnevatel päevadel!» lausus Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles