Optimistlik Jaanus Levkoi: valikmängudel peaks meil käike jaguma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Levkoi
Jaanus Levkoi Foto: Karli Saul

Eesti naiste korvpallikoondis alustab reedel Luksemburgis 2015. aasta EM-valikturniiri, kus peale võõrustajate tuleb vastamisi minna Hollandi ja Kreekaga.

Peatreener Jaanus Levkoi sõnul on sel suvel rahvusnaiskond ühtlase koosseisuga ja võimaldab proovida mitmesuguseid taktikalisi käike. «Igale positsioonile on normaalne vahetus olemas ja seetõttu olen rahulik. Mänguliselt saan erinevaid asju proovida, käike peaks jaguma,» sõnas Levkoi.

Mängus Luksemburgiga alustavad Merike Anderson, Mirjam Nikolai, Heila Rosenfeldt ja Viive-Kai Rebane, viiendana saadab peatreener väljakule ilmselt Maaja Bratka või Laina Mesila-Kaarmanni. Vahetusest on võtta ka mitmekülgne Kerli Haas ja taas on koondises Tallinna Ülikooli naiskonna liider Pirgit Püü, kes annab tagaliinis samuti lisakäigu juurde, seda eriti hetkel, mil mängujuhid Kati Rausberg ja Jana Rannaveski ei saa osaleda.

«Kontrollmängudes Läti U20 koondisega oli minu jaoks hea üllatus Mailis Pokk, kes tabas hästi väljast, ja seetõttu saan teda ka siin viskajana kasutada. Lisaks on olemas Annika Köster ja Triin Teppo ning eks Trine Kasemägi saab ka end proovida,» ütles Levkoi koondise eesliini kohta.

Kui esimene vastane Luksemburg on alagrupi nõrgim, siis Hollandi ja Kreeka näol on tegu korraliku ja tugeva tasemega tiimidega. Luksemburgiga on Eesti kohtunud kaheksa korda ja alati võitjaks tulnud. «Esimene mäng on väga tähtis, see on selge, et kinkima ei hakka meile keegi midagi. Ehk on naistel Luksemburgi osas ka väike heaolutunne, aga loodan, et see mängu ei mõjuta,» ütles juhendaja.

Peatreener on tänu lätlastele enda valdusse saanud ka Kreeka ja Hollandi mängude videod ja nii on ka nendest vastastest mingi pilt olemas. «Holland on üsna jõuline naiskond, lähevad hästi lauda ja rünnakul tahavad kiiresti peale visata, ka kate kattest tegutsevad hästi. Kui suudame kaitses nad viie-kuue sekundiga kinni saada, siis on lihtsam nende vastu mängida. Määrav on ka see, kuidas oma laua kätte saame,» kommenteeris Levkoi.

«Kreeka on kogenud ja tark vastane, nad suudavad väga hästi mängu tempot muuta ja ei satu paanikasse. Kindlasti on ka nemad mängitavad, tähtis on mitte karta ja pead kaotada. Vabandusi me otsima ei hakka, kõik on võimalik,» lisas juhendaja.

Koondise kogenuim mängija Merike Anderson lisas, et Kreekal jagub lisaks mängutarkusele ka piisavalt individuaalset meisterlikkust. «Nägime nende 2009. aasta EMi finaalturniiri mängu Lätiga ja sellest seltskonnast on siin puudu on vaid tugev tagamängija Evanthia Maltsi, ülejäänud paremad on kõik kohal. Nad hoiavad mängujoonisest kinni, ent samas suudavad ka individuaalselt ette võtta ja enamasti õigustatult. Ise peame 100 protsenti õnnestuma ja ühtse löögirusikana tegutsema, kui tahame edu saavutada,» sõnas Anderson. «Holland on väga pikkade mängijatega tiim, kes tahab kiirelt peale visata ja tegutseb üsna individuaalselt,» lisas tagamängija. «Aga kõigepealt peame Luksemburgist jagu saama,» ei taha Anderson sündmustest ette rutata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles