Tarvas jahib tartlasi ja lätlasi, Kalev vanu tuttavaid

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva peatreener Andres Sõber soovib juba kaks aastat Rakveres mänginud lätlase Juris Umbraškoga koostööd jätkata.
Tarva peatreener Andres Sõber soovib juba kaks aastat Rakveres mänginud lätlase Juris Umbraškoga koostööd jätkata. Foto: ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA,

Selleks ajaks kui Tartu Rock saab endale peatreeneri, võib meeskond olla tühjaks jooksnud.

Samal ajal kui Tartu Rocki korvpallimeeskonna juhtkond vaeb, keda palgata peatreeneriks, toimetavad Kalev/Cramo ja Rakvere Tarvas juba aktiivselt mängijate turul, jahtides teiste hulgas ka ebamäärases seisus Tartu klubi pallureid.

Juba enne Hiina turneele minekut käis Tarva peatreeneri Andres Sõbra jutul kogu senise karjääri Rockis veetnud tagamees Silver Leppik. Lisaks rääkis Sõber Rocki ääremängija Timo Eichfussiga. Mõlemad lubasid Hiina turneelt naastes teatada, kas nad jätkavad Tartus või kolivad Virumaale. Põhimõtteline kokkulepe Rockist kodusesse Rakverre naasmiseks on Sõbral sõlmitud Kristo Saagega.

Läti liini hoitakse kuumana

Kuid see pole veel kõik. Aastaid on Tarvas kasutanud Läti mängijaid ja sama teed soovitakse minna ka tuleval hooajal. Sõber on huvitatud tänavu Eesti meistriliiga tähtede viisikusse valitud Juris Umbraško jätkamisest, uue mehena loodab ta aga oma meeskonda meelitada Raimonds Gabransi. 29-aastane tagamees pallis mullu Valmieras, ent on karjääri jooksul mänginud ka Itaalia, Kreeka ja Küprose klubides ning kuulunud Läti koondislaste ringi. Mõlemad lätlased tulevad veel sel nädalal Rakverre, et arutada võimaliku koostöö tingimusi.   

Sõber sooviks näha oma meeskonnas ka lõppenud hooajal sinna kuulunud ameeriklasest tagameest Brandis Raley-Rossi. Eestlastest on Sõber rääkinud veel Raplas mänginud Janar Sooga, kuid tema tulekusse ta väga ei usu. Kontaktis oli ta ka viimase hooaja Hispaanias veetnud Viljar Veskiga.

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak kinnitas, et soovib säilitada meeskonna tuumikust nii palju kui võimalik. Kindlasti otsitakse uued mehed Keith McLeodi ja Gary Wilkinsoni positsioonidele. Teisi lõppenud hooajal meeskonnas mänginud välismaalasi oodatakse aga tagasi. Kehtiv leping on neist ainult Bamba Falliga.

«Frank Elegari hind tõuseb kindlasti ja raha mõistes ei suuda me ilmselt võistelda. Samas on meil pakkuda võimalus mängida rahvusvahelises sarjas, lisaks tuleks ta enda jaoks tuttavasse kohta,» rääkis Varrak ja lisas, et räägitud on ka Ty Abbotti ja Armands Škelega. Lätlase vastu tunneb huvi ka üks ilmselt suuremate võimalustega Ukraina klubi.

Enne välismaalaste palkamist soovib aga Kalev jõuda kokkuleppele eesti mängijatega. Varrak soovib meeskonnas näha Tanel Sokku, Gert Dorbekut, Indrek Kajupanka, Rain Veidemani ja Gregor Arbetit. Samas otsivad need mehed ka võimalust siirduda välismaale. Varrak ei osanud öelda, mis saab noorematest meestest Kristo Mangelsoost, Toomas Raadikust ning mullu rendil olnud Martin Dorbekust ja Kristjan Kitsingust.

«Palju sõltub sellest, millistes sarjades osaleme ja kui palju peame pidama mänge koduliigas,» lausus Varrak ja lisas, et tema eelistus oleks Ühisliiga, eurosari ja Eesti meistriliiga. Samas loodab ta, et meistriliiga nõukogus tehtud otsus, et Kalev peaks mängima kõigi vastastega kolm korda, pole lõplik. «Ma ei tahaks, et peame nädala jooksul pidama kolm või rohkemgi kohtumist. Pealegi on ju meie sõidud väga pikad ja röövivad aega.»

Kullamäe või keegi teine?

Kuid mis toimub Tartu Rockis? Neljapäeval koguneb Rocki korvpalliklubi nõukoda, kus ühe olulise punktina arutatakse peatreeneri küsimust. Klubi juhi Andres Liinati sõnul kuulub valikusse ka senine peatreener Gert Kullamäe, kuid ta ei varjanud, et kandidaate on veelgi. Kuluaarides on spekuleeritud lõppenud hooajal Pärnu meeskonda juhendanud Priit Vene ja Rapla lootsi Indrek Ruudu nimedega. Kumbki mees pole veel senise tööandjaga uueks hooajaks lepingut sõlminud.

Eilseks pidid peatreenerikandidaadid esitama Tartu klubi arengust oma ettekujutuse. «Eeldame, et esindusmeeskonna peatreener annab suuniseid kogu klubi püramiidile,» märkis Liinat, ent lisas, et tervikuna ei vaja Rocki klubipüramiid suuri muudatusi. Kuna peatreenerilt oodatakse ideoloogiks olemist, sõlmitakse leping pikemaks ajaks kui pelgalt üheks hooajaks.

Tuleva hooaja koosseisu kohta ei osanud Liinat veel midagi öelda. «Esmalt soovime panna paika peatreeneri ja seejärel tegeleda mängijatega. Tõsi, möödunud hooajal meil mänginud meestega oleme vahepeal rääkinud,» sõnas Liinat. «Aga kui treener paigas, esitab ta oma soovidest nimekirja ja sellega hakkame edasi töötama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles