Salajane kiri ja sahkerdamised presidendivalimistel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavolle.
Rannavolle. Foto: SCANPIX

2012. aastal FIVBi presidendiks valitud brasiillane Dr Ary Graça edestas valimistel USA alaliidu juhti Doug Beali. Nii Beal kui kolmas kandidaat Chris Schacht Austraaliast juhtisid valimiste ajal korduvalt tähelepanu Graça tegutsemisele.

Suurim probleem oli nn salajane kiri, mille brasiillane saatis mitmete hääleõiguslike riikide esindajatele, lubades neile tema poolt hääletamise eest vastutasuks hästitasustatud töökohta ­FIVBis. «Ja nüüd ongi nii läinud, needsamad inimesed töötavadki kõrgetel kohtadel ja võtavad otsuseid vastu,» sõnas Beal about.comi vahendusel.

«Olen neid pabereid oma silmaga näinud, kus nad allkirjaga kinnitasid, et annavad oma hääle. Ise ütlesid nad mulle, et see on poliitikas tavaline ja mingit rikkumist pole. Mina leian, et võrkpalli katuseorganisatsiooni ei tohiks sel moel juhtida,» lisas Beal. Beal ja Schact esitasid FIVBile ka sellekohase kaebuse, ent seda ei uuritud. «Mingeid rikkumisi ja huvide konflikti ei leitud,» seisis FIVBi vastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles