Embrichil võeti vehklemise EMil medal jõuga käest

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich
Irina Embrich Foto: Liis Treimann

 Irina Embrich jõudis vehklemise EMil kolme raske võiduga veerandfinaali, kus pidi alla vanduma Emese Szaszile. «Ungarlanna murdis jõuga Embrichi kaitsest läbi,» selgitas Kaaberma kaotuse põhjust.

Karjääri jooksul kuus tiitlimedalit – kolm individuaalset, kolm naiskondlikku – võitnud Embrich hakkab pärast mitut vaheaastat taas maailma tipule lähenema. Zagrebi EMil sai ta mitu magusat võitu, kuid särav punkt jäi siiski panemata.

Võib arutada, kas medal ei jäänud mitte eelvõistluste taha, kus Embrich sai kolme võidu kõrvale kaks kaotust ning seetõttu veerandfinaalis enda jaoks kõige ebamugavama vastase. Tõsi, sinnamaani vehkles Embrich suurepäraselt.

Põhitabelis tuli Embri­chil esmalt alistada naiskonnakaaslane Kristina Kuusk. Matš oli tige, kord juhtis üks, kord teine. Kuusk läks ette 14:13, kuid Embrich viigistas ja tegi otsustava torke. Järgmisena astus vastu maailma kaheksas mõõk sakslanna Monica Sozanska. Temaga sai Embrich kiiresti ühele poole – vehkles vaid kaitsest lähtuvalt, läks 5:0 juhtima ning võitis 15:9.

Maailma edetabelis 4. kohal paikneva Anna Sivkovaga oli keerulisem. Embrich jäi 4:8 taha, kuid viigistas ja tegi taas võidutorke – 9:8!

Siis Szasz. Maailma kaheksas. «Kui Embrich on tunnetuslik vehkleja, siis Szasz on äärmiselt jõuline. Ta lihtsalt surus ära. Murdis jõuga kaitsest läbi. Kahjuks hakkas matš algusest peale käest libisema, Embrich jäi kaotusseisu ega rabelenudki välja.» Kaotus tuli tulemusega 10:15.

Samas oli Kaaberma arvates päev siiski positiivne. «Embrich on hea, Kuusk ja Julia Beljajeva, kes 32 parema sekka jõudis, samuti teravad. Erika Kirpu – tema kaotas esimeses ringis – oli pisut liimist lahti. Aga kolm naist on vormis ja reedesel naiskonnavõistlusel võiks ju midagi korda saata.»

Mullusel EMil sai Eesti naiskond pronksi. Reedel tuleb esmalt Eestile vastu kas Poola või Prantsusmaa, võidu korral järgmisena Rumeenia või Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles