Federer: kui vaja, alistan järjest nii Nadali, Murray kui ka Djokovici

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: SCANPIX

Wimbledoni tenniseturniiri tiitlikaitsja Roger Federer lausus enne avakohtumist, et ei muretse ränga loosi üle, mis võib talle järgemööda vastaseks tuua viienda asetusega Rafael Nadali, teise asetusega Andy Murray ja maailma esireketi Novak Djokovici.

Loos viis Federeri, Nadali ja Murray ühte tabelipoolde, mis tähendab, et Federer võib näiteks hispaanlasega kohtuda juba veerandfinaalis. Poolfinaalis ootaks aga mõlema mehe edu korral ees mulluse finaali kordusetendus Federer-Murray. Šveitslane sõnas enne avamängu maailma 47. reketi Victor Hanescuga, et naudib väljakutseid.

«Suure Slämmi turniiri võitmine ei peagi lihtne olema. Olen valmis. Mulle meeldib raske loos. Ma ei kohku selle ees tagasi. Jah, mul on väga raske tabeliveerand, sest ka Rafa on seal. Aga kui tahad siin võita, pead parimatest jagu saama. Selleks ma siin olengi,» lausus Federer Reutersi vahendusel.

Nadali hiljutine võit Prantsusmaa lahtistel on tekitanud küsimusi, kas korraldajad poleks pidanud hispaanlasele vigastuspausi arvesse võttes Wimbledonis praegusest kõrgemat asetust andma – varem on tippudega nii käitutud. Federer ei tahtnud aga ajakirjanike küsimustest hoolimata seda teemat puudutada. «Mis sellest üldse rääkida. On nagu on. Ega ta pole ju asetamata mängija. Ta on esimese kaheksa seas. Ma ei pea temaga esimeses ringis kohtuma ja veerandfinaal on alles väga kaugel,» nentis Federer.

Suurimaks konkurendiks ei pea šveitslane aga Nadali ega ka esireketit Djokovici, vaid maailma edetabelis teisel kohal olevat Murrayt. «Ta tunneb ennast muruväljakutel kõige mugavamalt. Tõsi, Rafa ja Novak on juba Wimbledonis võitnud. David Ferrer on maailma neljas reket ja samuti murul väga hea. Kuid minu meelest on Andy teistest õige pisut üle,» lausus ta.

31-aastane Federer vajab Wimbledonist veel ühte tiitlit, et mööduda sarnaselt talle selle turniiri seitse korda võitnud William Renshaw’st ja Pete Samprasest ning tõusta esikohale. Kokku on šveitslane karjääri jooksul võitnud 17 Suure Slämmi turniiri.

Federer peab avakohtumise Hanescu vastu täna peaväljaku esimese mänguna. Õhtul astub peaväljaku murule ka Murray, kelle avaringi vastane on Benjamin Becker (ATP 95.). Seitsmekuulise vigastuspausi tõttu maailma edetabelis viiendaks langenud Nadal, kes võidutses Wimbledonis 2008. ja 2010. aastal, peab sedapuhku leppima mängimisega esimesel väljakul, kus tema vastaseks on belglane Steve Darcis (ATP 113.).

Ainsana saab neljast suursoosikust esmaspäeval puhata Djokovic, kelle esimese ringi matš sakslase Florian Mayeriga (ATP 33.) toimub homme, teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles