Oscar Pistoriuse saatus võib olla Apple’i tehnikute kätes

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi maha lasknud sprinteri Oscar Pistoriuse saatuse võivad otsustada telefonitootja Apple'i tehnikud, teatas Lõuna-Aafrika telekanal SABC.

Nimelt on Pistorius enda väitel unustanud neljakohalise koodi, mis avaks tema käsutuses olnud mobiiltelefoni. Pistorius kasutas telefoni tol õhtul, kui ta oma elukaaslast Steenkampi korduvalt tulistas, pidades naist enda sõnul majja tunginud murdvargaks. Vannitoast, kus kolm kuulitabamust saanud Steenkamp suri, leiti iPhone 5, ent kuna Pistoriuse väitel ei suuda ta telefoni lukust lahti teha, oli politsei sunnitud abi otsima Apple’i tehnikutelt.

26-aastasele Pistoriusele on esitatud süüdistus Steenkampi tapmises ning prokuröri sõnul peituvad telefonis üliolulised asitõendid. Nimelt usub süüdistaja, et Pistorius ja Steenkamp olid traagilisele ööle eelnenud õhtul tülitsenud ning tegu oli mõrva, mitte õnnetusega. Kõnealune telefon leiti koos veel ühe iPhone’i ja kahe Blackberryga Pistoriuse kodu vannitoa põrandalt.

«Ta väidab, et ei mäleta koodi. Ma ei saa öelda, et selline mälukaotus oleks kahtlane, kuid on päevselge, et neid telefone kasutati enne mõrva toimumist,» kommenteeris politseiuurija Vineshkumar Moonoo. Prokurör Gerrie Nel lausus samuti juba ühel eelistungil, et mobiiltelefonide sisu uurimine on ülitähtis. Süüdistaja väitel lebasid telefonid uksest eemal dušikabiini kõrval, mis võib tema arvates vihjata sellele, et Steenkamp oli end tüli järel vannituppa lukustanud ja püüdis abi kutsuda.

Pistorius astub taas Pretoria kohtusaali 19. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles