Eesti segapaar pääses MMil nelja parema sekka

Postimees Sport
Copy
Marie Kaldvee.
Marie Kaldvee. Foto: Maailma Kurlingu Föderatsioon

Eesti kurlingupaar Marie Kaldvee ja Harri Lill andis segapaaris kurlingu MMi play-off'is Kanadale võimsa lahingu ning pääses poolfinaali. Sellega kordasid eestlased oma MMi parimat saavutust, sest nelja parema sekka pääseti ka 2019. aastal.

Eesti-Kanada kohtumine kujunes väga tasavägiseks, kus mõlemad võistkonnad mängisid kindlalt ning strateegiliselt targalt vastasele eksimisvõimalusi jätmata. Kohtumise võitja selgus alles lisavoorus.

Kolmanda vooru lõpus oli seis viigis 2:2. Neljandas voorus sundis Kanada Eesti võtma ühe punkti ning viiendas teenis vastane viimase kivi eelise toel kaks punkti. Kuuendasse vooru mindi Kanada eduseisus 3:4. Kuuendas voorus sundis Kanada eestlasi taaskord leppima ühe punktiga ning tulemuseks viik 4:4.

Seitsmendas voorus surusid aga eestlased Kanada nurka, sundides võtma ühte punkti ning viimasesse vooru mindi küll vastase napis eduseisus 5:4, kuid viimase kivi eelisega. Kohtumise kaheksas voor kujunes mänguoskuse ja närvide lahinguks ning Kaldvee ja Lill ei suutnud paraku viimase kivi eelist realiseerida ning pidid leppima ühe punktiga, tulemuseks 5:5. Lisavoorus oli aga Kanadal kasutada viimase kivi eelis.

Otsustavas lisavoorus mängisid Kaldvee ja Lill strateegilist kurlingut ning vastane ei suutnud ka viimase kivi eelisele vaatamata oma eesmärke saavutada. Eesti röövis ühe punkti ning võitis veerandfinaali 6:5.

Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver sõnas mängu kommenteerides, et Kaldvee ja Lill mängisid suurepärast kurlingut. «Tegemist oli võrdsete mänguga, seda näitas lisavoor aga ka statistiliselt oli Eesti ja Kanada visete täpsus võrdne - Eestil 81 protsenti ja Kanadal 82. Väga tubli sooritus ja teenitud võit!» sõnas Randver.

Poolfinaalis kohtub Eesti Norraga. Norraga on Eesti sel hooajal kohtunud kolmel korral. Kahel MK-etapil on Eesti Norra võitnud, kuid MMi alagrupis pidid eestlased norrakatelt vastu võtma kaotuse. Poolfinaal algab täna Eesti aja järgi kell 19.00. Pronksi- ja kuldmedalimängud peetakse laupäeval, 27. aprillil vastavalt kell 11.00 ja kell 15.00.

Kaldvee ja Lille jaoks on tegemist seitsmenda MMiga. Eesti kurlinguduo eesmärgiks on sekkuda medaliheitlusesse ning teenida MMil 2026. aasta Milano taliolümpiamängude punkte. Möödunud aastal saavutasid Kaldvee ja Lill MMil viienda koha, korrates seega oma senist parimat tulemust aastast 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles