Andy Murray esitas Serena Williamsile väljakutse: mängime Las Vegases

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: SCANPIX

Maailma hetke paremuselt teine meestennisist Andy Murray esitas väljakutse Wimbledoni turniiri mullusele võitjale ja naiste maailma esireketile Serena Williamsile – pidada Las Vegases omavahel näidiskohtumine.

«Keegi küsis minult Twitteris, kas ma ei tahaks Serenat välja kutsuda. Teeksin selle ära küll – miks ka mitte?» kirjutas Murray BBC spordikülje kolumnis. «Ma ei ole temaga kunagi trenni teinud, aga mõistagi on ta suurepärane mängija ja rahval oleks kindlasti põnev näha, kuidas tänapäeva meeste ja naiste tippude stiilid omavahel klapiksid. Jimmy Connors ja Martina Navratilova on seda varem teinud. Ja kuidas sobiks, kui mängiksime Las Vegases?» küsis Murray.

Connors ja Navratilova kohtusid 1992. aastal samuti Las Vegases, tookord jäi 7:5, 6:2 peale Connors. Seejuures oli tal lubatud igal punktil servida vaid ühe korra ning Navratilova võis palli lüüa ka paarismängu väljakupiiridesse. Sugudevahelise lahingu kaks esimest vaatust peeti juba 1973. aastal, kui 55-aastane Bobby Riggs esitas väljakutse tol ajal maailma tipus olnud Margaret Courtile ja Billie Jean Kingile.

Mitu aastakümmet varem maailma edetabelis esikohta hoidnud ja kolm Suure Slämmi turniiri võitnud Riggs tahtis tõestada, et saab isegi selles vanuses maailma parimate naiste alistamisega hakkama. Court kaotaski talle kindlalt 2:6, 1:6, ent King kavaldas Riggsi taktikaga üle ja võitis 6:4, 6:3, 6:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles