Armstrong: Tour de France'i polnuks dopinguta võimalik võita

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong koos poja Luke'iga 2005. aastal.
Lance Armstrong koos poja Luke'iga 2005. aastal. Foto: SCANPIX

Spordiajaloo suurima dopinguskandaali peategelane Lance Armstrong tunnistas Prantsusmaa ajalehele Le Monde, et tema ajal olnuks Tour de France’i ilma dopinguta võimatu võita.

Küsimusele, kas sõitjad võitsid tema ajal võistlusi ilma dopinguta, vastas ameeriklane: «Oleneb võistlusest, kuid kui me räägime Tour de France’ist, siis kindlasti mitte. See olnuks võimatu!»

Prantsusmaa velotuuril aastatel 1999-2005 triumfeerinud, kuid eelmisel aastal dopinguskandaali tõttu tiitlid kaotanud Armstrongi sõnul tõestab tema väidet seegi, et tema võite pole kellelegi teisele antud.

«Mind kriipsutati võitja kohalt maha, aga ometi toimus Tour de France ju neil aastatel. Järelikult peaks olema ka võitja, aga seda ometi pole,» imestas Armstrong.

Kuigi Armstrongilt võeti seitse esikohta, pole teise koha omanikud protesti esitanud, et neid kuulutataks tagantjärele võitjaks.

Aastal 1999 oli teine šveitslane Alex Zülle, aastal 2000 sakslane Jan Ullrich, aastal 2001 jälle Ullrich, aastal 2002 hispaanlane Joseba Beloki, aastal 2003 taas Ullrich, aastal 2004 sakslane Andreas Klöden ning aastal 2005 itaallane Ivan Basso.

Näiteks Ullrich tunnistas eelmisel nädalal, et patustas karjääri jooksul dopinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles