Pätid rikkusid sõudjate MK-ettevalmistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja MK-ettevalmistus sai löögi.
Allar Raja MK-ettevalmistus sai löögi. Foto: Toomas Huik

Kui treener Matti Killing ja tema usinamad õpilased esmaspäeval Moskva regatilt Pärnu Kalevi sõudebaasi jõudsid, avanes neile õudust tekitav vaatepilt – kogu plats oli segamini aetud, kaatrid  sõidukõlbmatuks muudetud ning kõikjal vedelesid alkoholipudelid.





«Korra ära läksin, olid kohe pätid jaol. Järgmine kord ei saagi enam ära minna,»  sõnas Lääne politseiprefektuuris praktikal olnud Allar Raja muigamisi. Seal tööl olles tegi ta tavaliselt alati tiiru peale ka sõudebaasi territooriumile.



Kaater mahakandmisele


Nüüd oli ta aga täiesti võimetu midagi tegema, sest viibis Moskva rahvusvahelisel sõuderegatil. «Väga vastik, et sellised asjad sünnivad. Eks enam-vähem ole teada, mis kontingent seal käib, ja arvatavasti on see nende kättemaks. Ent kätte me neid ei saa – pole lihtsalt kuskilt otsast kinni võtta. Asitõendid puuduvad,» nentis Raja.



Kõige kurvem on see, et kurjategijad muutsid viis kaatrit täiesti sõidukõlbmatuks. Üks neist tuleb ka maha kanda. Täpset kahjusummat ei oska Matti Killing praegu veel öelda.



«See pilt, mis meile avanes, tekitas õõvastust. Aga mis teha – see issanda loomaaed on kirju. Tegijaid leidub ikka rohkem kui korralekutsujaid,»  kurjustas Killing pettunult ja lisas: «Kaatrite rikkumine vajutab pitseri ka poiste Müncheni MK-etapi ettevalmistusele. Ma peaksin jõel nende kõrval sõitma ja õpetussõnu jagama, aga millega ma seda nüüd teen?»


Lubatakse «kasti lüüa»



See polnud sugugi mitte esimene kord, kui pätipoisid Kalevi sõudebaasis jõudu proovisid. Hea asukoha tõttu tõmbab see korrarikkujaid ligi kui meepott kärbseid.



Eriti veel pärast seda, kui läheduses Selveri kauplus avati. «Olen siin paar korda korrarikkujaid ära ajanud ja sellepeale on mind ennastki kasti lüüa lubatud! Eks see ole ka eluohtlik asi,» kahetses Killing, kes ei saa kuidagi olukorda parandada. «Valvet ei saa siia  panna, me lihtsalt ei saa rahaliselt seda luksust endale lubada. Seda territooriumi tuleks kinnisena hoida. Samamoodi pole võimalik igatahes jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles