Janar Talts: see oli meie senistest mängudest halvim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise korvialune jõud Janar Talts (keskel) Slovakkia koondislastega heitlemas.
Eesti koondise korvialune jõud Janar Talts (keskel) Slovakkia koondislastega heitlemas. Foto: Liis Treimann

«See ei olnud hea mäng … neljast seni peetud kontrollkohtumisest oli see kõige viletsam,» lausus Eesti korvpallikoondise kapteniks tõusnud Janar Talts eile õhtul, pärast Tallinnas alanud Nelja Rahvuse karikaturniiri avamängu. Eesti alistas küll Slovakkia 82:76, ent meeskonna mängupilt jättis veel soovida.

Esituse kesisust möönis ka Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. Ta tõdes, et hoolealuste mängus puudus õige emotsioon ja särts. EM-valikturniiri esimese mänguni jääb juba vähem kui nädal ning tegelikult peaks meeskonna mäng liikuma tõusujoones.

«Võib-olla oli see tingitud sellest, et mängisime esimest korda koduväljakul, ja ehk on see hea, et esimene kodumäng oli kontrollturniiril,» mõtiskles Sokk. «Aga olgem ausad, vastane tegi ikka enda kohta väga hea mängu. Isegi kolmeseid tabasid nad lauapõrkest.»  

Tegelikult ei jäänud väga palju puudu, et Eesti oleks võinud eilse kohtumise isegi kaotada. Neljanda veerandaja lõpus hakkas Eesti eduseis justkui iseenesest sulama ja korraga oli Slovakkia vaid punkti kaugusel 77:76. Slovakkidel oli sellel seisul isegi rünnakuvõimalus, kuid nad oskasid palli kaotada, mõni hetk hiljem tehti aga Veidemanile ebasportlik viga.

Eesti koondise tagamees tabas mõlemad vabavisked, kuid sellele järgnenud rünnakul viskas Janar Talts korvi alt mööda. Vasturünnakul blokeeris ta aga vastaste viske. Gert Dorbek ja Sten Sokk lisasid veel vabavisetest punkte ning mäng oli tehtud.

Sokule valmistas meelepaha, et meeskond ei saanud hakkama vastaste mängujuhi Ri­chard Grznari katmisega. Väga jõulise olekuga tagamees tegi, mis tahtis, ja kogus lõpuks 27 punkti.

«Kõige hullem oligi see, et kui üks mees hakkas tegema, ei suutnud meie teha kaitses korrektiive,» tõdes Sokk. «Tegelikult sai ta enamiku punkte sellest, et tuli palliga üle väljaku ja murdis korvi alla. Ilmselt tegi ta ka enda kohta väga kõva mängu.»

Peatreeneri mängujuhist poeg Sten Sokk oli pisut leplikum ja märkis, et võitmine oli ikkagi tore. «Meil on tõesti veel palju ebakõlasid, aga meil on alles ettevalmistusperiood. Peame end mäng-mängult paremaks lihvima. Me ei ole ju pikalt koos mänginud ja eks sellest ka palju vigu.» Eestlastest kõige rohkem mänguaega saanud Sten Sokk märkis, et meeskonna liidri Kristjan Kanguri ja eile seljale liiga teinud Siim-Sander Vene puudumine annab tunda. «See jätab kindlasti meile suure tühimiku, aga keegi alla ei anna. Mängime lõpuni nendega, kes meil olemas,» lisas ta.

Vene tegi esimesel poolajal kaasa, kuid juba siis oli näha, et miski teda häirib. Kolmandal veerandajal suundus ta aga riietusruumi. «Seljas tekkis lihtsalt valu,» selgitas ta. «Ühtegi konkreetset olukorda ei olnudki, aga ühel hetkel ei saanud enam kummalegi poole pöörata. Enne tänast ei olnud ma mitu päeva midagi teinud ja kõik tundus korras olevat.» Vene nentis, et hommik näitab, mis saab ja kas selg võimaldab edasi mängida.

Täna õhtul kohtub Eesti Valgevenega, kes eile kaotas USA üliõpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles