Henrik Ojamaa alkoholist, poola keelest ja Legia fännidest

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa
Henrik Ojamaa Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise ja Varssavi Legia mängumees Henrik Ojamaa rääkis usutluses sport.fakt.pl-ile, et on alustanud poola keele õpinguid ja on rahul eluga Poola pealinnas. Ta on asunud õppima ka kohalikku keelt, et avaldada austust inimestele, kes talle tööd pakkusid. Jutuks tuli ka alkohol, mida Ojamaa ei ole juba mitu aastat pruukinud.

«Ma ei kahetse, et siia tulin. Klubi on hästi üles ehitatud, mitte millestki puudust ei ole. Mulle meeldib Varssavi, linn on täis rohelust ja ei näe välja nagu teised Euroopa suurlinnad, kus on palju betooni,» rääkis 22-aastane mängumees. «Ja need fännid. Nende kaasaelamine avaldab muljet. Tahan siia kutsuda oma pere ja sõbrad, et nad näeksid seda. Šotimaal oli Celticu staadionil päris vali, kuid see ei olnud sama. Seal võis olla küll rohkem inimesi, kuid õhkkond oli hoopis teine. Legia fännid on paremad.»

Ojamaa rääkis, et alustas ka poola keele õpinguid, et kohalikega paremini suhelda. «Hiljuti hakkasin õppima poola keelt, sest tahan riietusruumis ja tänaval inimestega suhelda. Minu arvates on see oluline, sest kõik mu ümber räägivad poola keeles. Avaldan sel moel austust neile, kes mulle siin tööd andsid. Keeleõpe on osa mängijakarjäärist. Praegu tean, kuidas öelda «tere» ja veel mõnda platsil kasutatavat väljendit,» selgitas ta. «Pean siiski tunnistama, et poola keel on keeruline. Meeskonna juures aitab mind keelega Jakub Rzeźniak.»

Rzeźniaki kohta jagus Ojamaal kiidusõnu veelgi. «Ta on väga hea kaitsja,» tunnustas eestlane meeskonnakaaslast. «Parim kaitsja, kelle vastu mänginud olen on aga Jean-Alain Boumsong-Somkong Panathinaikosest.»

Lapsepõlve lemmikjalgpallurina toob Ojamaa välja Ronaldo ja Zinedine Zidane’i. Tänapäeva mängijatest avaldab noorele eestlasele suurt muljet Gareth Bale. «Ta on tõeline masin.»

Juttu tuli ka treeningmeetodites ja enda vormis hoidmisest. «Jalgpall on muutumas. 20 aastat tagasi ei pidanud mängijad olema füüsiliselt parimas vormis, kuid võisid ikka palju saavutada. Tänasel päeval peame enda eest hoolitsema ja hoidma silma peal paljudel asjadel, olema perfektsionistid. Kui saabusin Legiasse, siis läbisin testi – viie meetri jooksu. Ma jooksin välja parima aja. Ei tea, kas rekord on ikka minu käes või on keegi selle vahepeal ületanud, kuid igal juhul on kiirus mu üks peamisi tugevusi,» rääkis Ojamaa. «Ja veel üks asi, mida keegi eriti uskuda ei taha – juba paar aastat ei ole ma tarbinud alkoholi. Ei õlut ega veini. Inimesed on üllatunud, küsitakse, mis ma teen kui välja käin. Mina kõnnin aga baarileti juurde ja tellin ühe mulliga vee.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles