Nõrk kuulitõuge rikkus Šadeiko hea alguse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulitõuge ei õnnestunud.
Kuulitõuge ei õnnestunud. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Moskvas alustas seitsmevõistluse Eesti rekordinaine Grit Šadeiko vägevalt – ta jooksis 100 m tõkkeid 13,40 ja hüppas kõrgust 1.77, mis andis rekordigraafikuga võrreldes paarkümmend plusspunkti, kuid pärast lõunapausi jäi ta jänni kuulitõukega.

Esimesel katsel maandus kuul 9 meetri kanti, teisel veel lähemale. Alles viimaseks tõukeks suutis piiga end koguda ja tõugata 11.49. Seda on siiski pool meetrit vähem kui juuni lõpus Tallinna rekordit püstitades. Veidike kaotas ta punkte ka 200 m jooksus. 3570 punkti annab talle avapäeva järel 17. koha.

«Pikk päev on seljataga – jalad on väsinud,» tõdes Šadeiko pärast 200 m jooksu. «Kuulitõuke kohta ei oska ma praegu midagi ütelda, pole jõudnud mõtelda, uus ala tuli kohe peale. Punktide kaotus polnud küll suur, aga see mind ei lohuta.»

Šadeiko jäi rahule tõkkesprindiga, kuid ootas pisut enamat kõrgushüppest. Ta märkis, et tegi oma tavalise tulemuse, kuid soovis seekord ületada 1.80.

«Oleks ma kaks sentimeetritki pikem, tuleks kõrgushüpe kergemalt. Tegelikult olin ühel katsel ületamisele lähedal, aga säärtega tõmbasin lati ikkagi maha,» sõnas ta.

Omapäraselt kulgeb võistlus Mari Klaubil. Avapäeval püstitas ta kolm isiklikku rekordit, kuid trumpala kõrgushüpe ebaõnnestus ja seepärast jääb ta oma parimast seeriast maha 65 punkti. 3438 punkti annab esimese päeva järel 27. koha.

«Kui homme samamoodi jätkan, siis ehk ei tulegi punktisumma nii hirmus,» vaatas ta optimistlikult lähitulevikku.

Samas ei osanud ta ütelda, milline rekord valmistas suuremat heameelt. «Kõik parandused olid nii väikesed, et tegelikult tähendavad need miinimumprogrammi täitmist. Kuna olen neid tulemusi nii kaua oodanud, polegi rõõm enam väga suur.»

Avapäeva järel juhib ukrainlanna Hanna Melnitšenko 3912 punktiga. Hollandlanna Dafne Schippers on kogunud 3837 ja ameeriklanna Sharon Day 3836 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles