Motokrossi Eesti meistrivõistlused jätkuvad Türil

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Kutsar
Karel Kutsar Foto: Martin Mand

Motokrossi Eesti meistrivõistluste hooaeg jätkub pärast väikest suvepausi Eesti Vabariigi taasiseseisvuspäeval, 20. augustil Türi lähedal Kihli krossirajal. Tänavu tähistab Eesti motokrossi meistrisari oma 65. juubelit ja tavalisest pidulikumale hooajale lisavad vürtsi põnevad seisud meistrisarja klassides.

Kokku stardib teisipäeval, 20. augustil Kihli krossirajal üheksa klassi jagu sõitjaid. MX1 klassis on sarja liider Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing), kelle edu teisel kohal oleva Lauri Lehtla (KTM, Sahkar KTM Racing) ees on 18 punkti. Lehtla, kes enne eelmist, Tihemetsa etappi kukkus ja ennast vigastas, on nüüd sellest taastunud ja valmis Laansoole lahingu andma. Ja vaid punkti kaugusel Lehtlast on Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK), kes samuti ihkab Türilt koju viia võimalikult palju punkte. See etapp on oluline, sest peale seda on selge, kas Laansoo suutis edumaad kasvatada, või on konkurendid temaga enne viimast etappi Kosel ühel pulgal. 

MX2 klassis on liider Karel Kutsar (KTM, Sahkar KTM Racing), kelle edu Priit Rätsepa (KTM, Team Estonian Expresss Racing) ees on kuus punkti. Kuid Rätsepa hooaeg on Kegumsi MM-etapil saadud vigastuse tagajärjel läbi ja see tähendab, et kahel viimasel etapil tema punktilisa ei saa. Kolmandal kohal on Andre Park (Yamaha, Yamamoto RC), kes jääb Kutsarist 18 punkti kagusele. Poodiumikandidaate nii etapi kui ka hooaja kokkuvõttes on lisaks mainituile veel mitmeid.

Ka teistes klassides on seisud põnevad ja starti on oodata rohkelt sõitjaid, kes publikule Kihli rajal väärt vaatemängu pakuvad. Võistlussõitude algus on kell 12.00. Pileti hind on 5 eurot ja allameetrimehed saavad krossile tasuta. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles