Rannavõrkpallurite MMi avamäng läks vett vedama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik (sinises) tunnistas, et Eesti paari kaitsemäng ja blokk võinuks Gruusiat esindavate Brasiilia pallurite vastu MMi esimeses alagrupimängus parem olla.
Rivo Vesik (sinises) tunnistas, et Eesti paari kaitsemäng ja blokk võinuks Gruusiat esindavate Brasiilia pallurite vastu MMi esimeses alagrupimängus parem olla. Foto: CEV

MMi algus pani rannavõrkpallurid Kristjan Kaisi ja Rivo Vesiku nördima. Loodetavasti kehtib pärast valusat kaotust eesti vanasõna: algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama.




Eesti esinumbrid jäid Norras Stavangeris maailmameistrivõistluste esimeses alagrupimängus 0:2 alla Gruusiat esindavatele brasiillastele Georile-Giale ehk Renato Gomeseile ja Jorge Terceirole.



«Mina olen küll veidi nördinud. Aga paha tuju läheb kohe ära. Mis siin ikka pahandada, ikka ju juhtub. Sport on selline. Keegi peab ju kaotama,» selgitas Vesik ning jätkas talle omaselt naljatledes: «See pole nagu käsipall, kus saab viiki jääda. Mis sportmäng see selline on, mis viiki jääb?»



Avageimis suutsid Kais-Vesik brasiillastega geimi lõpuni võrdselt rebida, kuid viimased kaks rünnakut ei õnnestunud. Tulemuseks 19:21 kaotus. Teises geimis sai Gruusia duo indu juurde ning eestlased sammusid pidevalt sammu võrra ees. Seis 21:17 Gruusia meeskonna kasuks.



«Nad ei löönudki meid otseselt millegagi rivist välja. Nad said lihtsalt rohkem punkte – said kaitses palle kätte ja ei teinud vigu ka nii palju,» analüüsis Vesik kaotuse tagamaid. «Nad tegid ainult kaks viga terve mängu peale.»



«Vigu ei tulnud ka meil palju, aga nemad said blokiga palju rohkem punkte. Meil tuli sealt ikka väga vähe. Nuriseda ongi kaitse ja bloki kallal,» jätkas Vesik.



Järgmisena kohtuvad eestlased pühapäeva õhtul kell 19.00 prantslaste Fabien Dugripi – Yannick Salvettiga. Prantsuse palluritel on MMil küll alles 40. asetus, kuid tegelikult on tegu arvestatavate vastastega.



«Brasiilias tegime nendega kaks treeningmängu ja seis jäi 1:1. Päris kobedad mängijad,» tunnistas Kais.



«Prantslased võivad muidugi üllatada. Ütlesime juba alguses, et meil on üks kõvemaid alagruppe, mis siin on. Prantslased on ka väga ohtlikud,» jätkas Vesik.


Igast alagrupist pääseb 32 parema hulka edasi kaks paremat meeskonda ning lisaks lunastavad tosinast alagrupist edasipääsu ka kaheksa alagruppides kolmanda koha saanud meeskonda.



Mingit salajast relva eestlastel aga järgmiste konkurentide vastu pole. Paraku ei jäta esimene kaotus Kaisile-Vesikule palju eksimisruumi.



«Mis siin ikka sõjaplaani haududa. Järgmine ja ülejärgmine mäng tuleb võita,» teatas Vesik veendunult.



Teisipäeval peavad 16. asetusega eestlased lahingu üheksanda paigutusega Venemaa paari Igor Kolodinski ja Dmitri Barsjuki vastu. Nendest on Eesti duo tänavu kahel korral jagu saanud, kuid ühel korral pidid tunnistama siiski venelaste paremust.



Tänasel mänguvabal päeval on võrguässadel plaanis vaid hommikune treening ning seejärel on aega ehk veidi MMi melugi nautida.



«Väga lõbus on siin. Ilm on ilus, päike paistab ja soe on ka. Rahvast on palju, kuid peatribüünil pole veel vaatamas käinud,» kirjeldas Vesik Stavangeris valitsevat meeleolu.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles