Mis lahti? Valitseja katkestas taas

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsev maailmameister Sebastien Loeb sõitis Poola rallil teelt välja ning katkestas.
Valitsev maailmameister Sebastien Loeb sõitis Poola rallil teelt välja ning katkestas. Foto: Reuters/ScanPix

Kui hooaja alguses tundus, et autoralli valitsev maailmameister Sebastien Loeb võidab pea kõik etapid, siis ühtäkki on kõik pahupidi. Prantslane katkestas teist rallit järjest.





Poola ralli esimene täispikk võistluspäev algas tiheda rebimisega ning tundus, et suurima tüki pirukast jagavad taas Loeb ja teda maailmameistrivõistluste üldarvestuses jälitav soomlane Mikko Hirvonen. Enne neljandat kiiruskatset juhtis Hirvonen Loebi ees 0,3 sekundiga, teised jäid juba mitme sekundi kaugusele.



Märkida tasub ka seda, et suurfavoriit Loebi Citroën vaevles jahutusprobleemide käes. Küll aga sai ta neist neljanda katse eel jagu. Tõeline kahevõitlus võis alata. Vastupidi kõikidele ootustele lõppes duell aga 33 kilomeetri pikkuse katse alguses – täpsemalt 1200 meetrit pärast starti.



«Nägin tema (Loebi – toim) autot rajalt väljas, tundus, et see oli üle katuse rullunud, kuid asi ei tundunud liiga hull,» sõnas Fordil mööda tuisanud Hirvonen.



«Pärast Loebi nägemist püüdsin olla äärmiselt ettevaatlik, kuna ei tahtnud, et minuga samamoodi läheb. Väga imelik, et ta taas katkestas, väga imelik.»


Pärast Loebi katkestamist teiseks tõusnud Hirvoneni meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala kuninga eksimuse pärast suures hämmelduses ei olnud.



«Seal kandis oli tee ääres palju kände ning arvatavasti ta sõitis nendest ühe vastu,» sõnas sama katse võitnud Latvala. «Mul on Sebastienist väga kahju. Halb õnn!»



Latvala ei eksinudki ning tõepoolest sai viiekordsele maailmameistrile saatuslikuks just puujäänus. Pigem oli tegu totaalse ebaõnne kui sõiduveaga, kuna kurja juurel õnnestus kaardilugeja Daniel Elena märkmetest mööda lipsata. Loeb ja Elena pääsesid vigastusteta.



«Sõitsin otsa tee ääres olnud puukännule, ma ei näinud seda, kuna see oli liiva all,» selgitas Loeb juhtunut. «Sõitsin sinna parempoolse esirattaga, see on täiesti puruks. Olukord pole väga hea. Danil polnud seda kändu ka oma märkmetes, ma ei usu, et väga paljudel teistelgi oli.»



Loeb ütles, et loodab täna superralli süsteemis jätkata, ent polnud kindel, kas suudab heale kohale pretendeerida. «Kuna saame 20 trahviminutit, ei saa see kerge olema,» sõnas ta.



Kuna Loebi peamine konkurent MM-tiitlile Mikko Hirvonen on Poolas avapäeva järel liidrikohal, võib Loeb juba ralli lõppedes MM-sarjas liidrikoha kaotada. «Ma pole selle üle väga õnnelik, aga ma ei saa sinna midagi parata,» tõdes ta. «Kõik on võimalik, peame lihtsalt ootama ja vaatama, mis saab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles