Läbi valu mänginud Zahovaiko: tahaks ikka Sillamäega midagi võita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Zahovaiko.
Vjatšeslav Zahovaiko. Foto: Toomas Huik

Jalgpalli meistriliiga 25. voorus Nõmme Kaljuga 1:1 viigistanud Sillamäe Kalevi ründaja Vjatšeslav Zahovaiko olekust õhkus pärast mängu pettumust. Ehkki Sillamäe võitles viigipunkti välja kaotusseisust, oleks Zahovaiko hinnangul suudetud parema taktikavaliku korral ka võitu püüda.

«Mul endal oli päris palju momente, aga ei läinud see pall kuidagi võrku. Võitlesime lõpuni, näitasime iseloomu ja lõime ilusa värava tagasi. Selle pealt tuli lisaemotsiooni juurde, aga... no ju siis pidi see viik täna tulema,» sõnas Zahovaiko. «Tegime esimesel poolajal taktikaliselt valesti, alustasime oma poole pealt. Sillamäe on võimeline Eestis mängima kõigiga, mängu domineerima. Raiskasime esimese poolaja sellega lihtsalt ära, et mängisime liiga madalal.»

Zahovaikot vaevab jätkuvalt krooniline kannavigastus, mis pole tal lubanud trennides kaasa teha. «Nädal aega puhkasin, jalad seinal. Raske on nii, aga puhkust mulle ei anta. Tuleb mängida. Tahaks ikka Sillamäega võita midagi,» naeratas ründaja läbi valu. «Mul on vigastusi karjääri jooksul olnud, aga see praegune on vist kõige hullem.»

Vähemalt sama pettunud moega oli pärast lõpuvilet ka Kalju kapten Alo Bärengrub. «Tundub, et energiavarud said otsa – jäime surve alla ega suutnud ka ise palliga mängida. Meestes ei olnud särtsu ja teravust, pingutasime ja üritasime, aga lasime ikka värava tagasi lüüa,» nentis avapoolajal skoori avanud Bärengrub, tunnistades, et euromängud on röövinud palju jõudu. Neljapäeval kohtutakse võõrsil Ukraina klubi Dnipropetrovski Dniproga, kellele Euroopa liiga play-off-faasi avamängus kaotati kodus 1:3. «Mõned päevad on aega puhata, laeme patareisid ja taastume. Tuleb minna mäng-mängult, püüame anda endast parima, aga täna oli tõesti nukker.»

Samas ei mata Bärengrub lootust meistritiitlist veel maha, ehkki Kalju jääb pärast tänast liidrist Tallinna Levadiast maha viie punktiga. «Meil on Levadiaga omavahel kaks mängu pidada, püssi põõsasse ei viska. Tuleb hambad ristis edasi panna, pead ei tohi norgu lasta ja ega me ei lase ka,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles