Ojamaa koduklubi kohtub Euroopa liigas kahekordse Itaalia meistriga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa (vasakul).
Henrik Ojamaa (vasakul). Foto: Facebook / Varssavi Legia

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa koduklubi Varssavi Legia loositi Euroopa liigas J-alagruppi, kus nende vastasteks on Rooma Lazio, Trabzonspor ja Limassoli Apollon.

Möödunud hooajal Itaalia kõrgliiga seitsmenda kohaga lõpetanud Lazio pääses eurosarja vaid tänu sellele, et võideti Itaalia karikas. 1974. ja 2000. aastal Itaalia meistriks kroonitud Lazio teenis otsepääsme alagrupiturniirile. Väga rahvusvahelise koosseisuga meeskonna nimekirjas on koguni 17 eri riigi mängijad, teiste seas ka leedulasest kaitsja Marius Stankevicius. Klubi nimekaim mängija on aga tõenäoliselt Saksamaa veteranründaja Miroslav Klose, kes on esindanud Saksamaa koondist 128 mängus ja löönud 67 väravat. Eelmisel hooajal oli Klose 16 tabamusega Lazio hooaja suurim väravakütt. Eurosarjades jääb Lazio suurim saavutus 1999. aastasse, kui võideti Euroopa karikavõitjate karikas.

Ka Türgi klubi Trabzonspor jõudis Euroopa liigasse tänu kodusele karikafinaalile. Seal kaotati 0:1 Fenerbahcele, ent kuna vastased olid juba taganud pääsu Meistrite liigasse, jõudis ka Trabzonspor eurosarja. Läinud liigahooaja lõpetas Trabzonspor alles 9. kohaga. Iroonilisel kombel kõrvaldati Fenerbahce aga kokkuleppemängudes osalemise tõttu äsja nii tänavuse kui ka järgmise hooaja eurosarjadest. Türgi meistriks on Trabzonspor tulnud seitse korda. Klubi praeguse koosseisu nimekaimad mängijad on portugallane Jose Bosingwa ja prantslane Florent Malouda.

Küprose klubi Limassoli Apollon lõpetas eelmise kõrgliigahooaja kuuendana ning pääses Euroopa liigasse samuti täna karikavõidule. Oma riigi meistriks on tuldud kolm korda, viimati 2006. aastal. Apollon alustas tänavu Euroopa liiga mänge play-off-faasist, kus alistati üllatuslikult kahe mängu kokkuvõttes Prantsusmaa mullune neljas meeskond Nice 2:1. Kodus võitis Apollon 2:0 ning seega piisas neile edasipääsuks kordusmängus ka 0:1 kaotusest.

Eesti meistrist Nõmme Kaljust 3:1 ja 2:0 ehk kokkuvõttes 5:1 jagu saanud Ukraina klubi Dnipropetrovski Dnipro sattus E-alagruppi koos Fiorentina (Itaalia), Pacos de Ferreira (Portugal) ja Tallinna Levadia alistanud Jiu Targu Panduriiga (Rumeenia). Vaata kõikide alagruppide koosseise SIIT.

Euroopa liiga alagrupimängudega alustatakse 12 grupis 19. septembril, 32 parema sekka pääseb iga grupi kaks paremat. Seal liituvad nendega Meistrite liiga alagruppides kolmandaks jäänud meeskonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles