Aava õpetas konkurenti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava
Urmo Aava Foto: Liis Treiman

Soome MM-ralliks valmistuv Urmo Aava sai möödunud nädala lõpus kustutada sõidunälga. Suzuki tehasetiim kutsus Aava Soomes toimunud testisõidule, et eestlane juhendaks pisut sakslast Aaron Burkartit ja aitaks kohendada auto seadistust.


«Aitasin Suzuki tiimil autot Soome ralliks ette valmistada,» rääkis Aava. «Väga mõnus oli jälle esiveolise autoga sõita. Burkart läbis kahe päevaga 400 kilomeetrit, mina sõitsin umbes 60. Seegi on päris hea.»



MMil juunioride sarjas kolmandat kohta hoidev Burkat sõidab Suzuki S-1600 masinaga.


Sisuliselt kasvatas Aava endale konkurente. Soome MM-rallil osaleb ta tänavu samasse klassi kuuluva Honda Civic Type-R autoga. Vanuse tõttu ei sekku Aava küll juunioride konkurentsi, ent saab sarnaste masinatega hea võrdluse.



Aava on varem märkinud, et esiveolisele autole naasmine tähendab tagasiminekut, ent sellega sõitmine aitab teda rallimaailma otsustajate silmis pildil püsida.



Üleeile õhtul jõudis Aava uus ralliauto Eestisse. Tegemist on Itaalias toodetud tuliuue masinaga. Üleeile õhtul selgus seegi, et Aava osaleb sama autoga 17. ja 18. juulil sõidetaval Lõuna-Eesti rallil.



Tuge sai ta selleks Markko Märtini juhitud MM-Motor­spordilt, kes kindlustab Aava võistluseks vajalike rehvidega. Aava saab kasutada BF Goodricht rehve, mis on talle tuttavad juba varasemast MM-sarjas sõitmise ajast.



«Kuna olen taas võistlemas esiveolisel autol, siis on mul hea meel, et oman nende rehvidega kõige rohkem kogemusi. Tean, mida oodata, ning kahtlemata on tegemist parima võimaliku valikuga,» rõõmustas Aava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles