Liidrikohale tõusnud Contador näitas Armstrongile koha kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador tõmbas selga kollase liidrisärgi.
Alberto Contador tõmbas selga kollase liidrisärgi. Foto: Reuters / Scanpix
Tänavuse Tour de France’i alguses pakkus kõvasti kõneainet, kes on Astana meeskonna esisõitja – kas sel hooajal tippsporti naasnud seitsmekordne Prantsusmaa velotuuri võitja Lance Armstrong või tunamullu esikoha saanud Alberto Contador. Eilse jõudemonstratsiooniga lõpetas aga hispaanlane kõik spekulatsioonid, näidates, et just tema on number üks.

26-aastane Contador näitas 207,5 km pikkusel 15. etapil konkurentidele kandu viimasel tõusul 5,6 km enne finišit. «Olen tulemusega väga rahul,» rõõmustas Contador. «See polnud väga pikk tõus, aga me alustasime mäkke ronimist väga kiiresti. Suutsin lõpus teha, mida tahtsin. Nägin, et mul on võimalus minna ja lihtsalt läksin. Selleks, et rivaalid üldarvestuses enda selja taha jätta, oli see ainuõige tegu.»

Ainsana proovis Contadoriga kaasa minna Saxo Banki rattur Andy Schleck, ent vahe hispaanlasega üha kasvas ja  Luksemburgi rattur pidi lõpuks Contadori 43-sekundilist paremust tunnistama. Kolmanda koha saanud itaallane Vincenzo Nibali (Liquigas) kaotas juba 1.03.

Võiduga kerkis Contador ka mitmepäevasõidu üldliidriks. Contadori tiimikaaslane Armstrong ületas eile finišijoone üheksandana ja tõusis üldarvestuses teiseks, ent kaotab hispaanlasele 1.37. «Minu arvates on mu edumaa juba üsna suur, seega peaks selge olema, et tiim peaks nüüd minu poolt olema ja mind toetama,» arvas Contador, kes sai eile esmakordselt pärast 2007. aastal tuuri võitmist kollase liidrisärgi selga. «Olen kindel, et ülejäänud kuuel etapil teevad tiimikaaslased minu abistamiseks kõvasti tööd.»

Armstrong tunnistas, et sõitis juba lõputõusu alguses võimete piiril ja tal ei jätkunud viimasteks kilomeetriteks enam püssirohtu. «See oli väga raske, piinlesin tõsiselt,» avaldas Armstrong. «Alberto näitas, et on selle võistluse parim rattur, vähemalt mägistel etappidel. Müts maha tema ees.»

 

Loe täispikka versiooni Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles