Veerpalu & Co lähevad Juhansonile tuult alla tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain-Alar Juhanson.
Ain-Alar Juhanson. Foto: Erakogu

Andrus Veerpalu, Jaan Kirsipuu ja Sixten Sild ühes meeskonnas. Ei, tegemist pole suusa-, ratta ega ka orienteerumisvõistlusega. Need on Pühajärve triatlonil osaleva meeskonna Ässad kolm liiget!

Veerpalu ja triatlon? Kirsipuu ja triatlon? Sild ja triatlon? Jah, täna teevad need kolm meest läbi Pühajärve pool-raudmehe distantsi (1,9 km ujumist, 90 km rattasõitu, 21 km jooksu). Algusest lõpuni. Ja seda mitte niisama pulli pärast, vaid ikka eesmärgiga võita!

Tõsi, mehed on kolme peale võistlusalad ära jaganud – Veerpalu ujub, Kirsipuu sõidab rattaga ja Sild jookseb. Nagu ta ise ütles, siis «nii kiiresti, kui suudab».

Kui Kirsipuu läheb esimest korda triatlonivõistlusele – ta pole seda kunagi isegi vaatamas käinud –, siis Veerpalu ja Sild on ka varem alaga sinasõprust teinud. Ja sugugi mitte edutult.

Parimad saavutused on ette näidata kahekordsel olümpiavõitjal Veerpalul, kes pälvis juunioride klassis ka triatloni Eesti meistritiitli.

14 aastat tagasi võitis ta olümpiadistantsil Eesti meistrivõistlustel pronksmedali. Ja seda kõike oma põhiala, suusatreeningute kõrvalt. «Oeh, sellest on juba nii palju aega möödas, et ei mäletagi enam,» ohkas Veerpalu ja lisas: «Suusatamise kõrvalt sai vanasti ikka tehtud triatloni. See oli väga heaks treeninguks. Noorena oli hea võistelda niimoodi.»

Kuna Otepää raske treeningulaagri kõrvalt olnuks tema jaoks mõeldamatu läbida täispikk triatlon, otsustas Veerpalu teha kaasa meeskonnavõistlusel. Kõige parema variandina nägigi ta ujumist, mis tavalist treeningurütmi kõige vähem häiriks. Nagu ta ise ütles: «Mis see korra seal ujumises pingutada ikka on!».

Sellest hoolimata on ta viimastel nädalatel sellele alale ka rohkem tähelepanu pööranud. Pärast tavatreeninguid on ta Pühajärves ujumas käinud. Vastasel korral oleks tema hinnangul liiga raske võistlustulle asuda.

Kuigi Veerpalu sõnul ei tasuks temalt mingeid imeaegasid oodata, ei lähe ta Pühajärve võistlusele mütsiga lööma: «Endast annan ikka maksimumi. Aga arvatavasti läheb raskeks, et isegi keskmike kannul püsida.»

Kahtlemata on meeskonna Ässad trumbiks jalgrattur Kirsipuu, kes peaks end ratta seljas tundma kui kala vees. Just tema peaks oma tiimile teiste ees turvalise edu sisse tegema. Võistluste korraldaja Ain-Alar Juhansoni hinnangul pole võimatu, et Kirsipuu suudab võrreldes teistega rattadistantsi lausa kümme minutit kiiremini läbida.

«Jaan peab kiiresti sõitma, sest tal on samal päeval järeltulijat oodata,» avaldas Juhanson. Kirsipuu lisas: «Minu jaoks on 90 kilomeetrit ikka tugev pingutus. Loodan, et suudan enda parima anda ja meeskonna võidule aidata.»

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles