Mike Powell: Bolt on võimeline ka kaugushüppe maailmarekordi purustamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt naudib rahva ees olemist.
Usain Bolt naudib rahva ees olemist. Foto: AP / Scanpix

Kaugushüppe maailmarekordiomanik Mike Powell usub, et Berliinis jätkuvatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel nii 100 m ja 200 m sprindis läbi aegade kiireima tulemusega kuldmedali võitnud Jamaica imemees Usain Bolt suudaks kaugushüppes vähemalt üheksa meetrit hüpata.

1991. aasta MMil maailmarekordi 8.95 hüpanud Powelli arvates sobiks kaugushüpe ideaalselt Bolti kiiruse ja pikkusega, vahendab Eurosport.

«Võiksin talle näidata, kuidas üheksa meetrit hüpata, aga seda muidugi väikese tasu eest,» muigas Powell. «Kui oleksin veel kaugushüppaja, siis tema pikkune mees (Bolt on 195 cm pikk – toim) kindlasti hirmutaks mind. Võimatu on sõnadesse panna, kui suurepärane sportlane ta on.»

Bolt on ainus sprinter läbi aegade, kelle nimel on üheaegselt nii 100 m kui ka 200 m maailmarekordid ning ta on mõlemal distantsil maailmameister ja olümpiavõitja.

«Bolti näol on meil tegemist erakordse loodusimega, ta on täiesti teiselt planeedilt,» kiitis Powell. «Ta on viinud sprindi täiesti teisele tasemele, ta hävitab oma vastaseid, jättes neist mulje, nagu oleksid nad väikesed lapsed.»

Ehe näide sellest, et sprinterid suudavad kaugele hüpata, on Powelli omaaegne rivaal Carl Lewis, kelle auhinnakapis on kuldmedaleid nii 100 m, 200 m, 4 x 100 m jooksu kui ka kaugushüppe eest.

Powelli arvates vajab kaugushüpe sportlast, kes köidaks publiku tähelepanu. «Kui ma veel võistlesin, pidasin end meelelahutajaks,» rääkis Powell, kes on kahel korral võitnud olümpial hõbemedali ning kahel korral tulnud maailmameistriks. «Bolt teab, et kõik tulevad teda vaatama. Ta teab, et on eriline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles