Homme algavad Euroopa meistrivõistlused ratsutamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kivisild ja Cinnamon
Tiit Kivisild ja Cinnamon Foto: Mailis Timm

26.-31. augustil Inglismaal Windsoris peetavast kooli- ja takistussõidu EMil osalevad Eesti ratsanikud Rein Pill ja Tiit Kivisild. Homme algavatest eelsõitudest loodetakse edasi jõuda ka pühapäevasesse finaali.

Rein Pilli sõnul on Eesti sportlased kenasti võistluspaika jõudnud ning toimub hobuste ülevaatus ja esimene soojendussõit võistlusväljakul. «Homme õhtul toimub esimene võistlussõit. Oleme positiivselt meelestatud, sest hobustega on kõik korras ja meil on piisavalt aega kohalikesse oludesse sisse elada. Samas on sellisel tasemel võitlemine nii meie kui ka hobuste jaoks esmakordne kogemus. Seega on raske midagi ennustada,» ütles Pill.

Rein Pill on takistussõidu EM-il osalenud ka varem. Kümme aastat tagasi võisteldi Inglismaal Hicksteadis hobusega Mitjutland, kuid tase osutus ratsu jaoks liiga kõrgeks ning pärast esimest võistlussõitu loobuti edasistes voorudes osalemisest. 

Takistussõidu EM-il võisteldakse parkuurides, mille kõrguseks on kuni 160 sentimeetrit.

Juhul, kui Eesti sportlastel ei õnnestu kolmapäeval ja neljapäeval toimuvatest eelsõitudest finaalvooru jõuda, asutakse kõrget kohta püüdma laupäevasel Grand Prix’l.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles