Marek Niidu jooks tuli talle endalegi üllatusena

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit püstitas 400 m jooksus isikliku rekordi.
Marek Niit püstitas 400 m jooksus isikliku rekordi. Foto: Mihkel Maripuu

Eile nägid Kadrioru staadionile kogunenud kergejõustikufännid midagi sellist, mida nad juba vähemalt viis aastat polnud näinud – Marek Niit jooksis 400 meetrit. Ja mitte üksnes ei jooksnud, vaid püstitas ka Eesti kõigi aegade kolmanda tulemuse 46,53.


Temast kiiremini on staadioniringi läbinud vaid Aivar Ojastu (45,99) ja Erki Nool (46,23).


Ka Niidule endale tuli aeg suure üllatusena. Pärast Berliini MMi ei teinud ta trenni, vaid ainult puhkas. Veel kümmekond minutit pärast jooksu tõdes Eesti 200 meetri rekordiomanik Niit väsinult: «Olen sellest ikka täiesti läbi.»



Niidu sõnul oli ta oma seisust täielikus teadmatuses. Berliini MMi 200 meetri jooksus oli seis hea, kuid nädal treeninguteta mõjub erinevalt. Vahel hästi, vahel aga laastavalt.



«Vorm kadus pärast Berliini täielikult. Tundsin tohutut pingelangust ja sellelt võistluselt ma megaaega ei oodanud,» selgitas isikliku rekordi püstitanud Niit ja lisas: «Kehva enesetunde pealt oli aeg ikka megaüllatus. Jooksin lõdvalt, ja niimoodi peabki 400 meetrit jooksma. Ei tohi kangutada.»



Põhjust kangutamiseks ja suureks pingutuseks polnudki – eestlastest konkurendid jäid Niidust pehmelt öeldes kaugele. Teisena lõpetas Andres Saaremõts 48,63ga ja kolmas oli Kristjan Kangur 49,18ga.



Küsimusele, kuidas andis tunda Berliini MMi veerandfinaalijooksu rikkunud vigastus, vastas Niit: «Ei olnud midagi hullu. Sain hakkama, see ei teinud enam suurt valu.»



Ühtlasi lõpetas Niit eilse jooksuga ka oma hooaja. Juba täna hommikul sõidab ta tagasi Arkansasesse, Fayetteville’i ülikooli, et jätkata õpinguid toidutehnoloogia erialal. «Seal saan nädala puhata ja siis algavad treeningud,» selgitas 22-aastane Niit, kes jäi Berliini MMil osalemise tõttu kooli natuke hiljaks. Teised on oma juba alustanud. «Usun, et see ei tohiks probleeme põhjustada. Oleksin tahtnud veel kauemgi Eestis olla, aga mis seal ikka – tuleb minna. Natuke tahan juba tagasi ka,» nentis Saaremaalt pärit jooksja.



Tagasi kodumaale tuleb Niit alles järgmisel suvel. «Talvel on ka puhkus, aga ma ei näe mõtet siis Eestisse tulla, sest see läheks rahaliselt väga kulukaks,» nentis Niit. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles