Aava ja Sikk said Kreeka rallil neljanda koha

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava ja Kuldar Siku stiilinäide eilselt võidukalt lõppenud kiiruskatselt.
Urmo Aava ja Kuldar Siku stiilinäide eilselt võidukalt lõppenud kiiruskatselt. Foto: Marek Mägar

Urmo Aava ja Kuldar Sikk said Kreeka MM-rallil elu kõrgeima, neljanda koha.

 Üldarvestuses noppis seegi kord võidu Sebastien Loeb, edestades 1.09,5ga Petter Solbergi ning 1.56,1ga Mikko Hirvoneni. Urmo Aava kaotas võitjale 4.19,7ga. Tema selja taha jäi 30,3 sekundilise kaotusega Dani Sordo ning Matthew Wilson, kes jäi Aavast maha 1.22,1ga.

 

Viimasel kiiruskatsel näitasid Aava ja Sikk viiendat aega, kaotades võitjale Daniel Sordole 2,3 sekundiga. 

19. kiiruskatsel näitas Aava teist aega, kaotades Latvalale 9,3 sekundiga. Tema selja taha jäi nelja sekundilise kaotusega Sordo ning 2,1 sekundilise kaotusega Hirvonen.

Eestlased näitasid 19. kiiruskatsel teist aega, kaotades Latvalale 9,3 sekundiga.

 18. kiiruskatse võitis Latvala 10,3 sekundilise eduga Sordo ning 12,6 sekundilise eduga Hirvoneni ees. Aava sai kirja kaheksanda aja, kaotades võitjatel 28,3 sekundiga.

K17. kiiruskatse võidu noppis Jari-Matti Latvala, teine oli Daniel Sordo. Eestlased näitasid 17. kiiruskatsel kolmandat aega, tõusta lubas neil Henning Solbergi ebaõnnestumine.

Kokkuvõttes juhib jätkuvalt Sebastien Loeb. Petter Solberg kaotab 1.11,7 ning Mikko Hirvonen 2.27,7. Aava jääb liidrist maha 4.39,6. Daniel Sordo on omakorda Aavast 46 sekundi kaugusel.

Täna varahommikul oli Aava 7., 11. ja 5. Kokkuvõttes kaotab ta kindlat liidrikohta hoidvale Sebastien Loebile 4.45,8.

Tänavune Kreeka ralli on Aavale eriline – reedel küündis ta karjääri esimese kiiruskatse võiduni, eile suutis ta seda saavutust korrata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles