Korvpalli EMi finaalis kohtuvad Hispaania ja Serbia

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia kasuks 32 punkti visanud Miloš Teodosic murrab teed korvi poole.
Serbia kasuks 32 punkti visanud Miloš Teodosic murrab teed korvi poole. Foto: AFP / Scanpix

Korvpalli EMi poolfinaalis andsid põnevusetenduse Serbia ja Sloveenia. Pärast 79:79 viigiga lõppenud normaalaega võitis Serbia lisaajal 96:92.

Serbia peab eriti tänulik olema Miloš Teodosicile, kes tabas kuus kolmest ja kogus kokku 32 punkti. Just tema kolmene viis kohtumise lisaajale ning tema korvid vedasid meeskonda ka lisaajal.

Nenad Kristic ja Kosta Perovic toetasid meeskonda 18 punktiga.

Sloveenia parim oli 25 punkti ja 10 lauapalli kogunud Erazem Lorbek, ent tema langes viimase veerandaja keskel viie veaga välja. Domen Lorbek assisteeris vennale 22 punktiga.

Esimene poolfinaal kulges ühepoolselt – Hispaania alistas Kreeka 82:64. Hispaania suurim staar Pau Gasol tõi võitjatele 18 punkti. Kreeka suurim punktitooja oli Ioannis Bourousis 11 punktiga.   

Viienda kuni kaheksanda koha kohtumistes alistas Horvaatia Venemaa 76:69 ning Prantsusmaa Türgi. 80:68. Võitjad tagasid endale koha tuleva aasta MMil. Varem oli koht kindel korraldajamaal Türgil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles