Tõestamissoov viis Pahapilli rekordini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill uuendas Talence’i kümnevõistlusel 77 punktiga isiklikku rekordit ja sai 8255 punktiga teise koha. Esikoht jäi 36 punkti kaugusele.
Mikk Pahapill uuendas Talence’i kümnevõistlusel 77 punktiga isiklikku rekordit ja sai 8255 punktiga teise koha. Esikoht jäi 36 punkti kaugusele. Foto: Liis Treimann
Vihmane ilm, 17 soojakraadi ja väsitav hooaja lõpp – sellest hoolimata suutis Mikk Pahapill Talence’i kümnevõistlusel 8255 punktiga isikliku rekordi püstitada ja teise koha võita.

Berliini MMil tulemuseta jäänud Pahapill mõtles enne Talence’i võistlust vaid sellele, et saaks kuskil oma võimeid realiseerida. Et saaks uuele hooajale positiivsena vastu minna. Ja seda ta ka tegi.

«Tahtsin ennast tõestada. Nii palju treeningutunde oli selleks ju kulunud. Tahe oli väga-väga suur,» kinnitas Pahapill, keda kokkuvõttes edestas vaid ukrainlane Oleksi Kasjanov, kes kogus kümne alaga 8291 punkti.

Mängis närvidega


Esikohast lahutama jäänud 36 punkti jäid Pahapillil valusalt kripeldama. Remigija Nazaroviene õpilasele, kes kuni eelviimase alani 8300 punkti graafikus liikus, sai saatuslikuks odavise, kus ta loovutas võrreldes isikliku rekordi graafikuga sada punkti.

«Lõpus jooksid kõik alad  nii kokku. Läksin teivashüppest otse oda viskama ja sealt praktiliselt kohe jooksma. See oli mu elu raskeim 1500 meetrit. Isegi Ratingenis (Pahapill püstitas seal 4.39,51ga isikliku rekordi – toim) polnud nii raske,» sõnas Pahapill.

See polnud sugugi mitte ainuke ala, mis valitsevale Euroopa sisemeistrile väikesi raskusi valmistas.MMil kaugushüppes nulli saanud Pahapill mängis lühikest aega ka Talence’is fännide närvidega, astudes avakatsel napilt üle.

Tal endal ei tekkinud hirmu, et viimase võistluse altminek korduda võiks. Nagu ta ise ütles, ei tohi lasta emotsioonidel mängida.  «Püüdsin tehniliselt võimalikult hästi hüpata ja mitte väga palju suruda. Õnneks tuli seekord välja,» rõõmustas 7.48 hüpanud eestlane.

Pärast kaugushüpet tabas Pahapilli aga avapäeva suurim altminek, kui ta kuulitõukes 14.05ga leppima pidi. Mehe isiklik rekord on üle meetri võrra parem.

«Ka enne võistlust suutsin trennis stabiilselt ja hästi tõugata. Kahju,» kahetses Pahapill, kes suutis end siiski koguda. Ta hüppas kõrgust 2.03 ja jooksis 400 meetrit isikliku rekordi 50,08ga.

Teisel päeval jätkas ta sama positiivselt, uuendades ka 110 meetri tõkkejooksus isiklikku rekordit. Just need kaks ala valmistasid eestlasele kõige suuremat rahulolu. «Võistlustahe oli lihtsalt niivõrd suur, et suutsin ennast kokku võtta,» sõnas Pahapill, kes suutis nimekaid konkurente edestada.

Tema selja taha jäid teiste seas ka Sydney OMi viies Tom Pappas ja Berliini MM-pronks Aleksandr Pogorelov. Küsimusele, kuidas konkurendid mehe teisele kohale reageerisid, vastas ta: «Nad lihtsalt ütlesid, et kõva mees, et lõpuni tegin. Nad kõik ju teavad, mida kümnevõistlus endast kujutab.»

Vigastas jalga


Teine võistlustules olnud eestlane Andres Raja kogus 8034 punkti ja sai kuuenda koha. Sel hooajal juba neljanda kümnevõistluse teinud Raja tunnistas, et lootis sisimas kõvasti paremat tulemust.

Raja sai esimese tagasilöögi kaugushüppes, kui vigastas jalga. See mõjutas ka tema edasist võistlust. «1500 meetri jooksus tõmbas jalg viimasel ringil krampi. Pean kindlasti arsti juurde minema, et teada saada, milles asi. Tähtsamad hooajad on ju alles ees,» avaldas Raja ja lisas, kurbusenoot hääles: «Mind on sel hooajal ebaõnn jälitanud. Pole saanud niimoodi võistelda, nagu oleksin soovinud. Aga teen tööd ja näen vaeva, et tulevikus kõvemaks meheks saada.»

Kolmas võistlustules olnud eestlane Grit Šadeiko vigastas kaugushüppes hüppeliigest ja oli sunnitud võistluse katkestama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles