Punase kaardi saanud Kotenko ootab tõestamisvõimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Kotenko (kollases)
Artur Kotenko (kollases) Foto: Liis Treimann

Mis tunne on väravavahil, kes pole terve hooaja saanud võimalust koduklubi eest platsile joosta? Artur Kotenko teab seda tunnet. Samamoodi teab ta tunnet, mis valitseb hinges, kui kohtuniku otsus rikub kauaoodatud mängu.



Pühapäeval sai Eesti jalgpallikoondise väravavaht Kotenko võimaluse end Norra meistriliiga eelviimases voorus tõestada. Talle anti võimalus, millest ta aasta otsa unistanud oli. Võimalus, milleks ta aasta otsa valmistunud oli.



Paraku kestis tema debüüt koduklubi Stavangeri Vikingi eest vaid 25 minutit, sest kohtunik määras talle punase kaardi. «Jooksin karistusalast välja ründajale vastu, aga pall tabas kogemata kätt. Kohtunik määras kohe punase, aga minu meelest see päris õige otsus polnud,» avaldas Kotenko ja lisas: «Ma ei tahtnud käega mängida. See oli lihtsalt väga õnnetu juhtum.»



Kogu olukorra muutis kurvemaks ka see, et Viking juhtis tol hetkel Strömsgodseti vastu 1:0, kuid lõpuks kaotas 1:2.



Pärast mängu üritasid nii klubikaaslased kui ka treenerid Eesti koondise puurivahti lohutada. Ometi valitses tema hinges sügav pettumus.



«See oli lihtsalt valus. Sellises mängus ja selline võimalus. Olen kurb ja pettunud,» kahetses Kotenko, kes enda sõnul oli kohtumiseks hästi valmistunud. «Olin väga heas vormis. Ei saa öelda, et ma mängupausi tõttu ka liigselt närvis oleksin olnud.»



Kohtuniku peale Eesti koondise puurivaht siiski vimma ei kanna. Hoolimata sellest, et ka pärast mängu ei soostunud vilemees oma otsust selgitama.



«Treener ütles, et ma ei peaks ennast süüdlasena tundma. See oli ka kohtuniku viga. Tal polnud põhjust kohe punast kaarti anda, võinuks kollasega piirduda,» nentis Kotenko.



Nüüd hakkab Eesti koondise väravavaht ootama uut võimalust. Millal see aga koita võiks? «Eks aeg näitab. Aga olen kindel, et järgmisel hooajal pääsen kõrgliigas taas Vikingi eest platsile. Tahan ennast tõestada, sest olen seda kohta väärt!» sõnas Kotenko.



See, et ta koduklubi eest alles eelviimases voorus esimest korda platsile saadeti, pole Kotenko motivatsiooni vähendanud. Vastupidi. «Mul on veel rohkem tahet ennast näidata. Ma ise ju tean, et olen kõvasti tööd teinud ja heas vormis,» sõnas Kotenko, kellel on Vikingiga veel aastane leping. Pärast seda pole aga miski kindel. «Kes teab, mis pärast seda tuleb,» sõnas Kotenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles