Kangert talvisel Vueltal esikümnes

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

Hispaania velotuuril pidid ratturid Püreneedesse jõudes hakkama saama karmides tingimustes: õhutemperatuur püsis vaid veidi üle nulli, mägedele laskus udu ning taevast sadas külma vihma. Üks mees teise järel ronis sadulast, tuues põhjuseks külmumise. Astana tiimi eesotsas liidri Vincenzo Nibali ja tema peamise abilise Tanel Kangertiga talveilm ei häirinud – itaallane suurendas järgnevatega vahet, eestlane trügis esikümnesse.

Astana ratturite saatus on tänavu võidelda loodusjõududega. Kevadisel Girol, kui kohati tuli sõita lumesajus ja hangede vahel, lõppes võitlus Nibalile võidukalt. Ka Vueltal ei lase itaallane end ilmataadist segada.

Laupäevasel 14. etapil tuli alistada kõrgema kategooria mägi, mille tipp asus 2410 meetri kõrgusel. Udu, vihm, kõledus. Philippe Gilbert, kes külmus nii läbi, et ei suutnud ööga üles soojeneda ning katkestas järgmisel päeval, kirjeldas etappi kui põrgut stardist finišini. Luis Leon Sanchez oli sunnitud võidusõidu pooleli jätma, sest ei suutnud jäätunud kätega pidureid vajutada.

«Tingimused olid ebainimlikud,» kirus Valverde ja lisas, et kui nii edasi läheb, lõpetab Vuelta kõigest 50 meest. «Hullumeelne päev. Mäe otsas oli külm ja võite ette kujutada, mida elasin läbi laskumisel.»

Laupäeval katkestas 14 meest, nende seas ka seitsmendal kohal asunud Ivan Basso, pühapäeval veel tosin ratturit.

Kangert püsis Nibali kõrval, kaua vaja, ja jätkas siis omas tempos. Laupäeval sai ta 11., pühapäeval 18. koha ning kerkis kokkuvõttes kümnendaks. Nibalile jääb ta alla 9.11. Nibali omakorda juhib Christopher Horneri ees 50 sekundiga. Järgnevad Valverde (+1.42) ja Joaquin Rodriguez (+2.57).

Täna sõidetakse taas mägedes, finiš on esimese kategooria tõusu tipus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles