Button: Vetteli valitsusaeg on lõbusam kui Schumacheri oma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas McLareni tiimis sõitev Jenson Button võrdles omavahel sarja praegust valitsejat Sebastian Vettelit ning 1990. aastate keskpaigast alates seitse maailmameistritiitlit võitnud Michael Schumacherit.

Red Bulli rooli keerav Vettel on tulnud vormel-1 sarja võitjaks kolm hooaega järjest. Sel hooajal on ta juba võitnud kuus etappi ning hoiab konkurentide ees hetkel juba 53 punktist edu, mis tähendab, et kui teda järgnevatel sõitudel ei taba just korduv ebaedu, kindlustab ta endale ka neljanda meistritiitli. 26-aastase sakslase edu on korduvalt võrreldud omaaegse sarja valitseja Schumacheriga, kes võitis oma seitsmest meistritiitlist viis tükki järjest.

2000. aastast ehk just Schumacheri viieaastasest valitsemisperioodist alates vormel-1 sarjas sõitnud Button avaldas arvamust, et praegune seis on huvitavam kui aastaid tagasi. «Praegu on teistmoodi kui ajal, mis ma Schumacheriga sõitmisest mäletan. Nad (Red Bulli tiim- toim.) on võitnud meistritiitli kolm aastat järjest ja usun, et võidavad ka seekord,» rääkis Button.

«Aga sõit on tänapäeval lõbusam kui vanadel aegadel: on rohkem tegutsemist ja suurem hulk erinevaid inimesi võidab etappe. Samas võidusõidu kvaliteet oli Michaeli-aegadel parem, sest temaga koos sõites tundus igal aastal kindel, et ta võidab jälle. Praegu sellist tunnet ei ole ja ma ei mõtle iga hooaja alguses, et Sebastian võidab jälle. Praegu on tunne, et kõik tulevad välja ja võitlevad võidu eest,» lisas Button.

Vormel-1 sarjas on 19 etapist sõidetud 12. Vettelil on kogutud 222 punkti, teisel kohal oleval Fernando Alonsol 169 ning kolmandat kohta hoidval Lewis Hamiltonil 141 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles