Leoki MM-hõbe on Eesti motospordi parim tulemus täiskasvanute tiitlivõistlustelt

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: TM Racing

Pühapäeval enduuro maailmameistrivõistlustel klassis E3 hõbemedali kindlustanud Aigar Leok (TM Racing) tõstis sellega Eesti motospordi taas kõrgemale, sest nii kõrget kohta pole Eesti motosportlased maailmameistrivõistlustelt varem koju toonud.

Are Kaurit ja Jürgen Jakk tulid aastal 2004. aastal külgvankrite MM-sarjas kolmandale kohale. Aigari onupoeg Tanel on tulnud kahel korral noorte maailmameistriks motokrossis.

Eelmisel aastal tuli Aigar Leok samas klassis MM-sarja pronksile. Motokrossist enduurosse siirdunud Leoki kohandumine oli kiire, esimesel hooajal, aastal 2011 sõitis ta E2 klassis ja lõpetas hooaja kümnendana, sealt edasi tuli aastal 2012 klassi vahetus ja esimene etapivõit ning hooaja kokkuvõttes pronksmedal.

Sel aastal oli Leok sarnselt aastaga 2012 kümnel etapil poodiumil, kokku sõideti 14 etappi. Kirja läks üks etapivõit ja ilmselt oli hooaja viimase etapi, Prantsusmaa teise päeva teine koht kõige magusam, sest see kindlustas talle tänavuse hõbemedali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles