Suusahüppelegend Hannawald tunnistab: kannatasin ärevushäire ja depressiooni käes

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hannawald.
Sven Hannawald. Foto: www.spox.com

Endine suusahüppaja Sven Hannawald tunnistas, et teda vaevasid sportlaskarjääri ajal depressioon ning ärevushäire ja ta kasutas pidevalt psühholoogi abi, ent varjas seda kiivalt.

 «Isegi mu mänedžer ja treener ei olnud minu probleemidest teadlikud,» sõnas ta intervjuus Spiegelile.

«Treeningutel oli kõik korras, ent võistlustel tabas mind meeletu ärevus, mida ma kontrollida ei suutnud. Tihti ärkasin öösel üles ning nutsin, sest ei saanud aru, mis minuga toimus. Olin täielik inimvare ja hea näide sellest, et tippsportlased pole mingid superkangelased. Stress oli meeletu,» kirjeldas ta.

Alles pärast aastaid kestnud psühhoteraapiat suutis Hannawald taas normaalse elurütmi saavutada. Ka sportlaskarjääri lõpetas ta 2005. aastal nendesamade probleemide tõttu.

Hannowald võitis 2002. aasta olümpial meeskondliku olümpiakulla ja individuaalse hõbeda ning 1998. aastal meeskondliku olümüpiahõbeda. Lisaks on ta neljakordne maailmameister ja MMil ka kaks hõbedat ja ühe pronksi võitnud. Lisaks on ta ainsa süüsahüppajana võitnud Nelja hüppemäe turnee kõik osavõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles