Ametlik: Felipe Massa ei sõida uuel hooajal Ferraris

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa.
Felipe Massa. Foto: AP / Scanpix

Brasiillasest vormel-1 piloot Felipe Massa teatas ametlikult, et lahkub pärast käesoleva hooaja lõppu Ferrari meeskonnast. Tõenäoliselt tähendab see, et uuel hooajal on Fernando Alonso kõrval Ferrari teiseks piloodiks soomlane Kimi Räikkönen.

«Alates 2014. aastast ei sõida ma enam Ferraris,» kirjutas Massa oma ametlikul Twitteri-kontol. BBC andmetel on Ferrari juba sõlminud lepingu Räikköneniga ning see võidakse ametlikult teatavaks teha lähipäevil. Väidetavalt andsid osapooled lepingule allkirja esmaspäeval.

Ferrari ridades sõidaks uuel hooajal sellisel juhul kaks maailmameistrit – tänaseks 33-aastane Räikkönen krooniti meistriks 2007. ning Alonso 2005. ja 2006. aastal.

Alates 2006. aastast Ferrarit esindav Massa saabus vormel-1 sarja 2002. aastal, esindades kõigepealt Sauberit. Järgmisel aastal oli ta Ferrari testsõitja rollis ning keeras seejärel veel kaks aastat Sauberi rooli, enne kui ta Ferrari põhisõitjaks edutati. Kokku on Massa nimel 184 starti ja 11 etapivõitu.

«Tahan tänada meeskonda kõigi võitude ja koos kogetud uskumatute hetkede eest. Praegusel hetkel soovin pingutada allesjäänud seitsmel etapil Ferrari eest nii kõvasti kui võimalik, järgmiseks aastaks tahan aga leida meeskonna, mis annaks mulle etapivõitude eest võitlemiseks piisavalt hea auto. Minu eesmärgiks on endiselt tiitli jahtimine,» lisas Massa.

Sarja üldarvestuses lõpetas Massa 2006. aastal kolmandana ja 2008. aastal teisena, kaotades tiitli Lewis Hamiltonile dramaatilisel moel hooaja viimase etapi eelviimase kurviga. 2009. aastal sattus brasiillane Ungari etapil aga ränka avariisse, kui tema kiivrit tabas kvalifikatsioonisõidu ajal Rubens Barrichello Brawni küljest pudenenud vedru. Teadvuse kaotanud ja kaitsebarjääri sõitnud Massale tehti Budapesti haiglas operatsioon ning ta naasis rajale alles järgmisel hooajal.

Sestpeale ei ole brasiillase tulemused aga endisel tasemel olnud ning viimasel kolmel ja poolel hooajal on ta poodiumile jõudnud vaid kaheksal korral.

Räikkönen lahkus Ferrarist 2009. aastal, kui meeskonda saabus Alonso. Seejuures maksis Ferrari soomlasele kinni ühe aasta palga, et hispaanlasele ruumi teha. Kahel järgmisel aastal proovis Räikkönen kätt autoralli MM-sarjas ja NASCARis, enne kui 2012. aastal Lotuse roolis vormel-1 sarja naasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles