Ferrari tiimipealik: Räikkönen on parem kui varem

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitva Ferrari meeskonna tiimijuht Stefano Domenicali väitis pärast eilset ametlikku teadaannet, et järgmisel hooajal ühineb nendega Kimi Räikkönen, et soomlane on paremas vormis kui 2009. aastal, mil ta meeskonnast lahkus.

Kui Räikkönen 2009. aastal meeskonnast lahkus, väideti põhjusteks olevat nii soomlase tagasihoidlik iseloom kui tema tehniliste oskuste puudumine. Nüüd on Ferrari pealik need jutud ümber lükanud. «Töötasime Kimiga 2007.-2009. aastani kolm aastat koos ja meil ei tekkinud kordagi probleeme,» rääkis Domenicali Ferrari kodulehele.

«Muidugi on igaühel oma stiil ja keegi ei saagi oodata, et soomlane räägiks nalju nagu itaallane või mängiks kõigile klouni. Usun siiralt, et Fernando (Alonso, Ferrari teine piloot- toim.) väljenduslik ja kirglik Ladina-Ameerika karakter ja Kimi nii-öelda jahe stiil meeldib paljudele ning sealhulgas ka noortele. Meie partnerid on samuti sellise kooslusega rahul,» selgitas Ferrari pealik meeskonna koostamise taktikat.

Lisaks personaalsele sobivusele kinnitas Domenicali, et nad usaldavad Räikköneni ka tehnilise poole pealt, sest nad on saanud tagasisidet soomlasega Lotuse meeskonnas koos töötanud James Allisonilt. «Tehnilise poole pealt ei ole me kindlad mitte ainult selles, et Kimi suudab tehniliste muudatuste toimumise korral meeskonda edukalt panustada, vaid meil on ka James Allisonilt saadud informatsioon selle kohta, kui palju soomlane on selles vallas kahe aasta jooksul arenenud,» lisas Domenicali.

Räikkönen liitus vormel-1 sarjaga 2001. aastal, kui ühines Sauberi meeskonnaga. 2007. aastal tuli ta Ferrari roolis maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles