Wiggins oli valmis eelmisel aastal võidetud Tour de France'i pooleli jätma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins (vasakul) ja Christopher Froome.
Bradley Wiggins (vasakul) ja Christopher Froome. Foto: SCANPIX

2012. aastal Prantsusmaa velotuuri võitnud Sky tiimi rattur Bradley Wiggins oli valmis möödunud aasta tuuri pooleli jätma, sest tundis, et meeskonnakaaslane Christopher Froome hingab talle liigselt kuklasse.

Sky tiimi tolleaegne spordidirektor Sean Yates rääkis ajalehele The Times veidike oma raamatust «It's All About The Bike», kus ta meenutab ka Wigginsi ja Froome omavahelisi pingelisi suhteid. Väidetavalt tahtis Froome'i agressiivsest käitumisest häiritud Wiggins eelmise aasta tuuri 11. etapi järel pooleli jätta. Yatesi sõnul saatis Wiggins loobumissoovi sisaldava tekstisõnumi, milles seisis: «Ma arvan, et kõigile oleks parem, kui ma koju läheksin.» Lisaks väitis Yates, et Wigginsi sõnul oli Froome talle justkui noa selga löönud ja lõpuks pidi tiimijuht Dave Brailsford lõppkokkuvõttes triumfeerinud Wigginsit motiveerima jätkama.

Kui Wiggins võitis möödunud aasta Tour de France'i, siis Froome võidutses seal sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles