Iirimaa jalgpalliliit esitas ametliku palve kordusmatšiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirlased püüdsid pärast William Gallas' väravat kohtunikule selgitada, et väravat poleks tohtinud lugeda, kuna Thierry Henry mängis käega.
Iirlased püüdsid pärast William Gallas' väravat kohtunikule selgitada, et väravat poleks tohtinud lugeda, kuna Thierry Henry mängis käega. Foto: AFP / Scanpix

Iirimaa Jalgpalli Liit esitas Rahvusvahelisele Jalgpalli Liidule (FIFA) ametliku palve eilse Prantsusmaa ja Iirimaa vahelise 2010. aasta maailmameistrivõistluste väljalangemismängu kordusmatšiks.

Oma kirjas FIFA-le märkis Iiri jalgpalliliit, et eilse kohtumise tulemus tuleks tühistada, vahendab The Guardian.

Nimelt mängis Prantsusmaa koondise kapten Thierry Henry eile vahetult enne prantslaste viigiväravat kaks korda käega, kuid kohtunik seda ei näinud ja värav luges ning Prantsusmaa võitis kahe mängu kokkuvõttes 2:1 ja pääses tuleva aasta MM-finaalturniirile.

«Miljonid jalgpallifännid üle maailma on näinud videot, kus Henry vahetult enne Prantsusmaa lisaaja viigiväravat meelega käega palli mängib. Kohtuniku ilmselgelt vale otsus värav lugeda on kahjustanud meie spordiala mainet,» seisis Iiri jalgpalliliidu kirjas FIFA-le. «Palume nüüd FIFA-l organiseerida kordusmatš. Käega mängimist nägid nii mängul viibinud FIFA ametnik kui ka kohtunikutöö vaatleja, lisaks tunnistas seda mängija ise.»

Iirimaa jalgpalliliidu andmeil on säärane pretsedent juba olemas. «2005. aastal otsutas FIFA maailmameistrivõistluste korralduskomitee büroo tühistada Usbekistani ja Bahreini vahelise MM-kvalifikatsioonimängu tulemuse, kuna matši vilistanud kohtunik tegi tehnilise vea,» selgitas Iiri jalgpalliliit. «Loodame, et FIFA ja nende distsiplinaarkomitee teevad sarnase otsuse.»

Kui Iirimaa justiitsminister Dermont Ahern täna sarnase avaldusega esines, kinnitas FIFA esindaja, et pole mingitki võimalust, et mäng uuesti peetakse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles