MMi korraldaja: videokorduste kasutuselevõtt pole lahendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Jordaan
Danny Jordaan Foto: AFP / Scanpix

2010. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri peakorraldaja Danny Jordaan usub, et videokorduste kasutuselevõtt pole lahendus kohtunike eksimuste vastu.

Samas tunnistas Jordaan, et tunneb kaasa Iirimaa koondisele, kes jäi finaalturniirilt välja. Oma roll oli selles Prantsusmaa koondise kaptenil Thierry Henry’l, kes eile vahetult enne prantslaste viigiväravat mängis kaks korda käega, kuid kohtunik seda ei näinud ja värav luges ning Prantsusmaa võitis kahe mängu kokkuvõttes 2:1 ja pääses MM-finaalturniirile.

Jordaani arvates peaksid fännid sellega leppima, kuna just seesugused vaieldavad otsused teevad jalgpallist sellise spordi, nagu ta on.

«Iirimaa mängis väga hästi ja nad võitlesid lõpuni, aga paraku on sellised otsused jalgpallis reaalsus,» rääkis Jordaan intervjuus uudisteagentuurile AP. «Sellised asjad juhtuvad jalgpallis peaaegu igal nädalal, peame sellega lihtsalt leppima.»

Jordaan leidis, et videokorduste kasutamine pole lahendus. «Väljakul juhtub mängu ajal alati igasugu asju, üsna tõenäoline, et midagi juhtub ka MM-finaalturniiril,» selgitas Jordaan. «Aga uuringud on näidanud, et videokordustest pole alati kasu, inimestel on ikka erinevad arvamused ja otsustes kaheldakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles