Uuenenud CSKA üritab leida oma mängu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CSKA keskmängija Dmitri Sokolov vigastas jalga.
CSKA keskmängija Dmitri Sokolov vigastas jalga. Foto: Toomas Huik

CSKA korvpallimeeskonna peatreener Jevgeni Pašutin visati suvel kassipojana vette ning anti ülesanne omal jõul välja ujuda.


 Novembri keskpaigaks pole ta veel suutnud end tervenisti kaldale vinnata. Euroopa klubikorvpalli tähtsaimas sarjas Euroliigas on võitudega harjunud meeskond saanud tänavu juba kaks kaotust.



«Meil olid väga suured muutused, lahkus senine peatreener ning mitmed juhtivad mängijad. Klubi võttis suuna Venemaa omadele mängijatele, keda toetavad väga tugevad leegionärid,» kirjeldas Pašutin meeskonnas toimuvat. «Loomulikult on väiksemate kogemustega meestel raske ning üksteisega harjumine võtab aega, kuid me muutume iga mänguga paremaks. Uue meeskonna ehitamine on suur töö.»



Sama meelt oli ka CSKA juhtmängijate hulka kuuluv venelane Viktor Hrjapa. Ta möönis, et hooaja keskpärane algus ei valmistanud heameelt, ent kedagi süüdistada polevat põhjust. «Ei saa ju panna kokku uut meeskonda ning oodata, et kohe kõik asjad laabuvad. Noored mehed vajavad stabiilsuse saavutamiseks aega,» arvas karjääri jooksul ka NBAs pallinud mees.



Vaatamata raskustele, ei kavatse Pašutin alla anda. Aastaid CSKA abitreenerina ning üks hooaeg Peterburi Spartaki peatreenerina on teda piisavalt karastanud. Pidevat survet võtab ta elu loomuliku osana.



«Loomulikult pole elu kerge, aga surve on osa tööst, mille olen valinud – olla pidevalt pinge alla ning hetkekski pole võimalust end lõdvaks lasta,» nentis ta. «CSKA vastu mängides on vastastel alati eriline motivatsioon, kuid meiegi võitleme alati võidu nimel.»



Tallinna-reis muutis nimeka klubi seisu taas halvemaks – Kalev/Cramo vastu mängides väänas hüppeliigest põhikeskmängija Dmitri Sokolov, pisut hiljem vigastas põlve noor ääremängija Andrei Vorontsevitš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles